Hirdetés
Archivum

Több rangadót is hoz a 19. forduló:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap a 19. fordulóra kerül sor a hazai élvonalban. A Sopron Basket és az Atomerõmû KSC Szekszárd összecsapásához már közöltünk beharangozót. Az alábbiakban a hétvége többi mérkõzését vezetjük fel.

Még egy nagy rangadót hoz a hétvége, amikor vasárnap 17 órától a CMB Cargo UNI Gyõr a gyõrszentiváni Molnár Vid Bertalan Mûvelõdési Központban az Aluinvent DVTK-t látja vendégül. A két csapat õszi meccsén 74-61-es gyõri siker született, de november vége óta mindkét keret változott. Rutinos, meccsek eldöntésére képes klasszisokkal egészültek ki a csapatok. Nagy tét mellett dobják fel a labdát, hiszen a Gyõr egy sikerrel – ha matematikailag még nem is –, de gyakorlatilag bebiztosítaná az alapszakasz harmadik helyét. A DVTK-nak pedig a ZTE NKK-val zajló versenyfutásában lenne szüksége a sikerre.

A Gyõrre a válogatott szünet óta két elõzetesen kötelezõnek elkönyvelt gyõzelmet hozó találkozó várt. Ebbõl a várakozásoknak megfelelõen a pécsi lett nehezebb, míg itt a fõvárosban a Gabányi Csarnokban mélyebb rotációval több felállást tudott gyakorolni Völgyi Péter. Az elmúlt fordulókat nézve a DVTK sorozatban négy meccset vívott hazai pályán, melyen nem titkolt cél a négy gyõzelem megszerzése volt. Ez sikerült is elérni, nem véletlenül nyilatkozott úgy a klub honlapján Stefan Svitek, hogy felszálló ágban van a csapata. Érdekes meccsre van kilátás, mely a pillanatnyi eredményességen túl már a tavaszi nagy feladatok elõtt is értékes visszajelzéseket adhat a stáboknak.

Az idei szezonban remekül menetelõ ZTE NKK a BEAC Újbudát látja vendégül szombaton 17 órától. A ZTE a kedvezõ pozíció megõrzéséhez nem hibázhat és az elmúlt hetek formája alapján egyértelmûen esélyes is. Gáspár Dávid csapata szervezett játékot mutat egész évben, mely eddig jó egyéni teljesítményekkel egészült ki. Ettõl függetlenül ki kell emelni, hogy a két alakulat õszi meccse kifejezetten szorosra sikeredett, amikor a zalaegerszegiek mindössze 74-69-es sikert arattak a fõvárosban. A BEAC sorozatban nyolc hazai mérkõzés után lép pályára idegenben. Balogh Judit együttese az erõsebb csapatok ellen jó negyedeket, jó félidõket teljesített és ezúttal is reális lehet, hogy amíg az ereje engedi, élessé teheti a zalaegerszegi vendégjátékot.

Szombaton este 20 órától rendezik a PINKK Pécsi 424 és a VBW CEKK Cegléd összecsapását. Mindkét gárda egy nehezebb téli idõszak után kezd magára találni. A PINKK a válogatott szünet után a BEAC otthonában vereséget szenvedett, viszont azt követõen az MTK csarnokában nyerni tudott és ezzel nagy lépést tett a nyolc közé jutás felé. A statisztika a szezon eddigi leghatékonyabb PINKK-es játékáról árulkodik. Nagy kérdés, hogy egy erõsebb rivális ellen meg tudja-e ezt közelíteni Laczka Miklós együttese. A Cegléd legutóbbi fellépése során egy kulcsfontosságú meccsen verte a Vasast. Cziczás László csapatának kezd összeállni tavaszra a játéka. Az új amerikai légiós Shayla Cooper is egyre jobban beilleszkedik. A CEKK matematikailag még versenyben van az 5. helyért, de ehhez már nem hibázhat. Kozármislenyben is esélyesként lép pályára. Ugyanakkor a két csapat õszi meccse egylabdás végjátékban dõlt el, akkor a PINKK nyert egy utolsó másodperces triplával és ezúttal is benne van a szorosabb eredmény a találkozóban.

Szombaton 18 órától a Vasas Akadémia a PEAC-Pécs együttesét fogadja. A válogatott szünet után mindkét gárda olyan szoros vereségeket szenvedett erõsebb riválisoktól, melyek joggal töltik el bizakodással. A Vasas Cegléden játszott egy éles meccset és remekül helyt tudott állni Szekszárdon. A PEAC a Gyõrt 35 percen át szorongatta, míg a Soprontól mindössze 68-64-re maradt alul. A PEAC-nak még van esélye befogni a Ceglédet, míg a Vasasnak matematikai esélye a 8. hely eléréséhez mutatkozik, igaz ehhez már nem hibázhat. A PEAC esélyesebbnek tûnik a szombati találkozón. Látszik, hogy Gabriel Carrasco szépen összerakta a keretet és kihozta azt, amit lehet belõle. A másik oldalon azonban Földi Attila csapata már többször bizonyította, hogy egy-egy meccsen bárkit megszorongathat.

Sopron Basket – Atomerõmû KSC Szekszárd összecsapáshoz beharangozó ITT olvasható

A 19. forduló programja

Március 3., szombat
17:00 ZTE Nõi Kosárlabda Klub – BEAC Újbuda
18:00 Vasas Akadémia – PEAC-Pécs
18:00 Sopron Basket – Atomerõmû KSC Szekszárd
20:00 PINKK-Pécsi 424 – VBW CEKK Cegléd

Március 4., vasárnap
17:00 CMB Cargo UNI Gyõr – Aluinvent DVTK Miskolc

Hirdetés