Hirdetés
Archivum

Több százan búcsúztak Gyõrben Tapodi Pétertõl:

:

Hirdetés

Több százan vettek részt a gyõri szabadhegyi temetõben a múlt szombaton, Kapuvárnál történt buszbalesetben elhunyt Tapodi Péter, a HAT-AGRO UNI Gyõr nõi kosárlabdacsapat klubigazgatójának búcsúztatásán.

Forrás: MTI

A 45 éves szakembertõl többek között a baleset következtében szintén elhunyt vezetõedzõ, Fûzy Ákos özvegye és gyermekei, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetése, a sportág jeles hazai képviselõi – például Rátgéber László korábbi szövetségi kapitány -, valamint az Uniqa Euroleasing Sopron együttesének tagjai is végsõ búcsút vettek. A gyõri gárda játékosai közül azok lehettek ott a búcsúztatáson, akik már nem szorulnak kórházi ápolásra.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke méltatta Tapodi Péter munkásságát. Azt mondta, a szakember halálával nemcsak családját, hanem a magyar kosárlabdázást is hatalmas veszteség érte. Gyõr város nevében Simon Róbert Balázs alpolgármester beszélt. Úgy fogalmazott, hogy Tapodi Pétert gyorsan befogadta a város, mert Fûzy Ákossal együtt nagyon sokat tettek és sikeresen tevékenykedtek Gyõr kosárlabdasportjának felemeléséért.

A klub nevében Fûzy András elnök búcsúzott az elhunyt klubigazgatótól. Személyes hangvételû beszédében megemlítette, hogy Tapodi Péter életében a kosárlabda mellett egyre nagyobb szerepet kapott párja és kétéves gyermekük, Tamara is. Hozzátette, a klubigazgató halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar és a gyõri kosárlabdasportot.

Hirdetés