Hirdetés
Archivum

Több volt a jó egyéni teljesítmény a PINKK-nél:

:

Hirdetés

A 13. fordulóban a DVTK-Sopron összecsapás mellett még egy bajnoki rangadót rendeztek, melyen a PINKK Pécsi 424 74-66-ra legyõzte a CMB Cargo UNI Gyõr gárdáját.

A PINKK két vereséggel, a Gyõr két gyõzelemmel kezdte az új esztendõt. A pécsieknél bemutatkozott Elina Babkina, így a kimaradó légiós Jelena Vucetic lett. A soproni meccshez képest ismét pályára léphetett a pécsieknél Binta Drammeh, míg a gyõri keretben már ott volt Horváth Lilla. Nehezen indult a mérkõzés, mindkét csapat sokat hibázott az elsõ félidõben. A PINKK 6-2-vel kezdett. A Gyõr három és fél perc után szerezte az elsõ mezõnykosarát a mérkõzésen, ekkor Radocaj triplából volt eredményes. Az elsõ szakasz második fele Völgyi Péter együttesének sikerült jobban. Chaney egymaga 9 pontot szerzett és a csapata 25-21-es elõnyben volt 10 perc játék után. Az elsõ szakaszban Elina Babkina is bemutatkozott, egy ziccert értékesített, de az is kiderült, hogy még idõ kell a beépítéséhez. Nem véletlen, hogy Sandro Orlando legközelebb a 27. percben szavazott neki bizalmat.

A második szakaszt Handy és Chaney triplaváltása vezette fel, majd ezt követõen 30-24-re ellépett a Gyõr. A folytatásban négy és fél percig nem talált be Völgyi Péter együttese és ez idõ alatt a PINKK kiegyenlített. Töredezett játék, sok pontatlanság és kihagyott ziccerek jellemezték az öszecsapást. A félidõ hajrájában felpörgött a találkozó és úgy nézett ki, hogy Drammeh 4 pontja után hazai elõnyrõl érkezik el a nagyszünet. Az utolsó támadásnál azonban Handy elnézte a hátralévõ idõt, így maradt 3 másodperc az órán és ez idõ alatt Radocaj két büntetõvel egyenlített. A harmadik negyedre koncentráltabb játékkal futottak ki a csapatok. A PINKK-nél Robertson-Warren kapta el a fonalat, három perc alatt 7 pontot szerzett. A legnagyobb különbséget 45-39-nél regisztrálhattuk. A Gyõr egy idõkérés után Varga Zsófi triplájával kezdte a felzárkózást. 46-46-nál már döntetlen volt az állás és ez a játékrész végéig nem is változott. A gyõrieknél Chaney már a 18. pontját szerezte, amivel 52-52-re módosult az állás az utolsó 10 perchez érkezve.

A záró szakasz Monika Grigalauskyte triplájával indult és ezzel a Gyõr került lépéselõnybe. Laklóth Anna is távolról volt eredményes, így a negyedik negyed elsõ felében még a vendégek jártak elõrébb. A PINKK Drammeh és Robertson-Warren pontjaival fordított. Ezekben a percekben gyõri oldalon elfogyott a lendület támadásban. Chaney fáradni látszott és a társai közül senki sem tudta átvenni a vezér szerepét. Eközben a PINKK-nél a légiósok mellett is akadt még jó egyéni teljesítmény. Gémes-Sarok Nikolett védekezésben és támadásban is extrát hozott az utolsó percekben, kiharcolt faultjai és 64-63-nál egy 2+1-es helyzet értékesítése hozta meg azt a döntõ fordulatot, ami végül gyõzelmet ért a PINKK-nek. Az utolsó perc még a mezõny két legeredményesebbje Drammeh és Chiney között triplaváltást hozott, de azzal, hogy a PINKK nem hibázott büntetõket, megszerezte a gyõzelmet.

Eredmény
PINKK-Pécsi 424 – CMB Cargo UNI Gyõr 74-66 (21-25, 15-11, 16-16, 22-14)

Hirdetés