Hirdetés
Nagyvilág

Tokió 2020 – NOB-elöljáró: a halasztás nem befolyásolja a következő pályázatokat:

:

Hirdetés

A tokiói olimpia és paralimpia jövő évre halasztásának semmilyen hatása nem lesz a következő játékok pályázataira a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyik vezető tisztségviselője szerint.

A svájci Nemzetközi Sporttudományi és Technológiai Akadémia (AISTS) által szervezett online szemináriumon Pierre Ducrey, az ötkarikás játékok operációs igazgatója az erre vonatkozó kérdésre úgy reagált, hogy emiatt nem aggódnak.

Úgy vélem, az embereket ma is érdekli az olimpiai pályázat.

– idézte az insidethegames.biz oldal a sportvezetőt, aki azzal indokolta álláspontját, hogy a jelentkezők a rendezésben lehetőséget látnak az országuk fejlődésére, és a játékoknak van egy helyben maradó öröksége.

Ducrey elismerte, hogy manapság bizonyos körülmények között nagy kihívás olimpiát rendezni, de ez nem változtat azon, hogy a sikeres játékoknak mennyi pozitív hatása lehet.

A NOB-igazgató kapott kérdést a tokiói olimpiai falura vonatkozóan is, az iránt érdeklődtek nála, hogy a koronavírus-járvány időszakában helyes-e több sportolót egy szobában elszállásolni, illetve hogy gondolkodnak-e a szobák egyágyassá alakításában.

Ducrey arról számolt be, hogy a jelenlegi egyeztetések elsősorban a falu egészének biztonságossá tételét célozzák, az azon belüli működésre vonatkozóan pedig több elképzeléssel is készülnek.

Túl korai most megmondani, hogy ez vagy az lesz. Amire szükség van, az az, hogy a különböző forgatókönyvekre legyenek meg a válaszaink, amelyekkel biztosítható, hogy az olimpiai falu biztonságos hely.

– hangsúlyozta.

Forrás: MTI

Hirdetés