Hirdetés
Magyarország

Toman Dóra bemutatkozása az élvonalban: “már-már meseszerű, hogy ilyen remekül alakult”:

:

Hirdetés

Múlt héten a Ludovika-FCSM Csata – NKA Universitas PEAC negyeddöntő mérkőzésen debütált az élvonalban a Csata színeiben a 15 éves Toman Dóra. Az első mérkőzésén 27 perc alatt 14 pontot (közte négy triplát), 6 lepattanót és 2 gólpasszt jegyzett. Úgy lépett pályára a negyeddöntőben, hogy előtte délután még kadett bajnokin is jelenése volt. Az utanpotlassport.hu kérdezte a bemutatkozásról.

“A szezon közben már többször együtt edzhettem az első csapattal, de eddig bajnoki mérkőzésen nem volt alkalmam pályára lépni. Ilyen fiatalon már önmagában az a tény, hogy együtt készülhetek a legjobbakkal, hatalmas lépcsőfok a pályafutásomban. De amikor most megtudtam, hogy egyáltalán – első alkalommal – leülhetek a kispadra, iszonyatosan megörültem, nagyon vártam ezt a pillanatot. Majd végül pályára is léphettem, és történt, ami történt, ez tényleg csak a hab tortán.” – mondta Toman Dóra, aki így idézte fel az összecsapást:

Persze ott volt bennem drukk az elején, de a csapattársak, illetve az edzők is rengeteg segítettek, hogy ez hamar eltűnjön, és összességében ez nagy löketet adott. Valószínűleg ennek is köszönhetően ment ilyen jól a játék. A nyolcemberes rotációnk mellett a mérkőzés alatt két játékosunk is kipontozódott, emiatt még több szerepet kaphattam a végén. Csak próbáltam élvezni a játékot, élni az adódó lehetőséggel, ugyanakkor még pár nap elteltével is kicsit hihetetlen ez az egész, már-már meseszerű, hogy ilyen remekül alakult.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés