Hirdetés
Magyarország

Toman Petra az élvonalbeli bemutatkozásáról:

:

Hirdetés

Az M4 Sport sporthíradójában a közelmúltban Toman Petra volt a vendég. A Ludovika-FCSM Csata fiatal tehetsége 15 évesen kapott lehetőséget az élvonalban. A Csata hét mérkőzéséből öt alkalommal pályára lépett, ezeken 11.4 perc alatt 3.2 pontot, 2.6 lepattanót és 0.8 gólpasszt átlagolt eddig.

Mindent megteszek edzésen, hogy jobb teljesítményt nyújtsak és kiérdemeljem, hogy pályára tudjak lépni a mérkőzéseken. Nem egyszerű, mivel sokkal fiatalabb vagyok a többieknél, de igyekszem mindent megtenni.

– mondta az M4 Sporton Toman Petra, aki hangsúlyozta, hogy hamar befogadták a társai.

“Nagyon kedvesek voltak és mindenben segítettek. Nyilván ami egy fiatalnak jár szerep, azt megkaptam, de én ezt elfogadom, az a normális. Mindenben segítenek és támogatnak, amiben a segítségüket kérem és nagyon pozitívan fogadtak.” – tette hozzá.

Toman Petra a PINKK és a ZTE elleni mérkőzéseket emelte ki, amelyeken különösen sok lehetőséget kapott és jól is játszott. A ZTE ellen 16 perc alatt 5 pont, 5 lepattanó és 2 gólpassz került a statisztikai lapjára. A PINKK ellen 10 perc alatt 5 pont, 2 lepattanó és 1 gólpassz.

Az ANB Piros csoportjában három mérkőzésen 23.3 perc alatt 12.7 pontot, 4.7 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt.

Szerencsének érzem, mivel nagyon sok lehetőséget kapok és ez sok fejlődési lehetőséget jelent. Emellett ott van még az utánpótlás. Nem egyszerű, nagyon sok energiát elvesz, de megpróbálom megoldani a lehető legjobban.

– felelte Toman Petra arra kérdésre, hogy több porondon is helyt kell állnia. Az élvonal a Csata tehetsége szerint fizikalitásban, gyorsaságban más, mint a többi hazai sorozat. Ahogy fogalmazott “sokkal gyorsabbak az események.”

Toman Petra elmondta, hogy a Piros csoportban nagyobb szerep hárul rá pontszerzésben, védekezésben, míg a felnőttek között részfeladatokat kap.

A Csata tehetsége a Sopron ellen az első fordulóban debütált. “Még a meccs előtti pár hétben sem gondoltam volna, hogy pályára tudok lépni. Nagyon örültem és nagyon jó érzés volt pályára lépni egy Euroligás csapat ellen.” – mondta a bemutatkozásról, majd hozzátette: még van benne izgalom a mérkőzések előtt.

Minden meccs előtt nagyon izgulok, de amint elkezdődik a meccs vagy a bemelegítés, ez elmúlik.