Hirdetés
Európa

Tony Parker állami segítséget kér a francia kosárlabdának:

:

Hirdetés

A  L’Equipe című sportlapnak Tony Parker adott nagyinterjút szombaton. A kiváló irányítóból lett sportvezető Franciaországban egyedüliként a női és a férfi szakágban is érintett klubtulajdonosként. Az interjúban hangsúlyozta, ha nem kapnak állami segítséget, akkor csődközelbe kerülnek.

Ha ez egy így folytatódik, meg fogunk halni. A klubok meg fognak halni. Nem lehet egy teljes szezont zárt kapuk mögött lejátszani. Ez lehetetlen, éppen ezért szükségünk van a kormányzati segítségre. Sokat segítene ha például csökkentenék a munkaadói, munkavállalói járulékokat a lezárás alatti időszakra.

– mondta Parker.

Rendelkezésre állok a döntéshozók számára, hogy megvitassuk a helyezet és megoldást találjunk. A francia kosárlabda komoly erőforrásokkal rendelkezik és a válság idején rendkívül jól mozgósította ezeket. De a nap végén nem leszünk képesek csodákra. Egy-egy hónapig játszhatunk úgy, hogy magunkra vállaljuk a terheket. De egy idő után lehetetlen lesz. Sokáig a kormány azt mondta, hogy a profi kluboknak már nem szabad függeniük a központi forrásoktól, regionális, városi pénzektől stb. Ezt mindenki próbálta megtenni, erősítette a sportág a marketingjét, a szponzori együttműködéseit. Ez a helyzet azonban megöl minket. Meg kell próbálnunk összefogni, hogy megpróbáljunk megoldást találni és megmenteni a francia kosárlabdát.

– tette hozzá.

Tony Parker azt is nehezményezte, hogy rögbinek nyújtott állami mentőövről már döntés született. Elmondása szerint 40 millió euróval segítik a bajba került a klubokat és sportági szakszövetséget. Erre a felvetésre Roxana Maracineanu, sportminiszter reagált. Azt emelte ki, hogy a profi sportnak készek 110 millió eurós forrást biztosítani.

A profi sportnak nyújtott közvetlen állami támogatás egy ingoványos terület az egész kontinensen. A francia kormány elképzeléseit erre vonatkozóan az Európai Bizottság vizsgálja. Hangsúlyozta, hogy a cél: a profi sport ne álljon le. Ezért is tettek kivételt a novemberi lezárás idejére ezekkel a bajnokságokkal. Ha nézők nélkül, de legalább a játék mehet tovább

Hirdetés