Hirdetés
Archivum

Tony Parker klubja az ASVEL nõi csapatot is indíthat?:

:

Hirdetés

Azok, akik követik a francia nõi kosaras lapok híreit az elmúlt napokban láthatták: több helyen is megjelent, hogy az ASVEL nõi csapatot indíthat.

Az ASVEL az a klub, melynek az ismert francia NBA-játékos Tony Parker a többségi tulajdonosa és 2014 óta az elnöke is. A híresztelések egy hétvégi sajtóesemény kapcsán keltek szárnyra. Parker ekkor a sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva nem zárta ki annak a lehetõségét, hogy a nõi kosárlabdába is befektessen. Érdekes projektnek nevezte és úgy fogalmazott, hogy létrehozhatnak egy nõi csapatot.

A lapok most azt találgatják, hogy Parker és az ASVEL-nél dolgozó menedzsment miben láthat több fantáziát. A jelenlegi lyon-i élvonalbeli klubbal történõ szoros együttmûködésben vagy pedig az alacsonyabb osztályú l’AS Villeurbanne Basket Féminin felfuttatásában.

Nyilvánvalóan óvatosan kell kezelni a híreket, hiszen ahogy a lenti videó is mutatja, egy hosszú sajtótájékoztató apró része foglalkozott a nõi kosárlabdával. Elsõsorban azért lett hír ebbõl a kijelentésbõl, hiszen Franciaországban is nagy szükség lenne arra, hogy minél több tõkeerõs szereplõ jelenjen meg a nõi szakágban.

Videó: Tony Parker sajtótájékoztatójának részlete

Hirdetés