Hirdetés
Archivum

Torinóban folytatódik a FIBA 3×3-as nõi sorozata:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton a második állomásához érkezik a nemzetközi szövetség új nõi 3×3-as versenysorozata a FIBA 3×3 Women’s Series. Torinóban rendeznek nyolccsapatos tornát.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A FIBA 3×3 Women’s Series Kínában rajtolt két hete, ahol ausztrál siker született. Õket most a hétvégén nem láthatjuk. Az új széria igen nehezen állt össze és késõn került a nemzetközi versenynaptárba, ami a szakmai stáboknak és a versenyszervezõknek is komoly fejfájást okozott. Elég csak azokra az ellentmondásokra gondolni, amire a voiron-i torna kapcsán, ahol a napokban válogatottunk szerepel, Károlyi Andrea szövetségi kapitányunk lapunknak adott nyilatkozatában rávilágított. Minden külsõ körülménytõl függetlenül itt van tehát a második állomás. Nézzük, hogy mi várható Torinóban.

A nyolc csapatot ismét két csoportba osztották. Némileg változott a mezõny Kínához képest. Az A-csoportot Franciaország, Csehország, USA és Kanada alkotja. A “B” jelû négyesben pedig Olaszország, Mongólia, Szerbia és Írország szerepel. A lebonyolítás a szokott rendben zajlik. Pénteken rendezik a csoportmeccseket. A négyesek elsõ helyezettjei automatikusan az elõdöntõbe kerülnek. A másodikak és a harmadikak pedig keresztbe játszanak a négy közé jutásért. Utána pedig már klasszikus elõdöntõk és finálé következik. Az erõviszonyokat tekintve egy kifejezetten erõs és kiegyenlített tornára készülhetünk.

Az A-csoportban a franciák megosztották Voiron és Torino között az erõforrásaikat, de így is egy erõs alakulatot láthatunk tõlük. Érdemes felhívni a figyelmet Kanadára, ahol a Plouffe-testvérpár, Katherine és Michelle komoly versenyképességet biztosíthat nekik. Meglepõ, hogy Euroligás csapatból ekkora klasszisok bevállalják a 3×3-at. USA ugyanazzal a kerettel szerepel, mint Kínában. Látttunk már jobb négyest is tõlük. A cseheket pedig 3×3-ban soha nem lehet leírni, még akkor sem, ha igencsak hiányos ez a keretük. A B-csoportban a világbajnoki címvédésre készülõ olaszok mindent visznek. Az egy bombaerõs gárda. A szerbeket a Vasasos Jefimija Karakasevic miatt végig kiemelten követtük. Õk már az Európa Játékokra hangolnak. Mongólia és Írország sötét ló.

Hirdetés