Hirdetés
Archivum

Tornagyõztes Franciaországban a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A magyar válogatott egy kiváló döntõben extra játékkal 21-19-re legyõzte Ukrajnát és ezzel megnyerte a Voironban zajló 3×3-as nemzetközi tornát. A finálét lezáró gyõztes találatot 30 másodperccel a vége elõtt Theodoreán Alexandra szerezte.

Elérkezett a voiron-i torna utolsó meccse, három nap és hat találkozó után jött a döntõ. Ukrán dupla vezette fel a finálét, majd büntetõbõl 3-0-ra növelték az elõnyüket. Medgyessy jó helyzetfelismerésébõl Goree értékesített középtávolit és ezzel megszereztük az elsõ pontunkat. A folytatásban Goree büntetõbõl is eredményesnek bizonyult, de a távolról is veszélyes ukránok egy újabb duplával 5-2-re léptek el. Innentõl igazi tûzijáték kerekedett, gyakorlatilag minden bement távolról a csapatoknak. A duplákkal gyorsan gyûltek a pontok, náluk Papp és Goree is eredményes volt innen. Az ukránok azonban mindenre válaszoltak és így az elsõ játékmegszakításhoz 9-7-es vezetésükrõl érkeztünk.

Lélektanilag rendkívül fontosnak bizonyult, hogy a kisebb pihenõbõl visszatérve a meccsbe Papp azonnal betalált távolról. Erre is válaszolt azonban ellenfelünk. Goree büntetõjével 12-11-re felzárkóztunk, ezt követõen azonban ismét az ukránok villantak. Kifejezetten magas színvonalú, élvezetes csatát követhettünk. Olyat, amilyennek egy döntõnek lennie kell. Négy és fél perc volt vissza, amikor Medgyessy találatával 13-13-nál nagy küzdelem után sikerült utolérni Ukrajnát. A második játékmegszakítás is innen jött el, majd lélektanilag fordulópontnak bizonyult, hogy Goree két találta révén 15-13-ra átvettük a vezetést az utolsó 3 percbe fordulva. A folytatásban már a mieink akarata érvényesült. Extra villanásokat láthattunk, melyek közül ki kell emelni Theodoreán dupláját, amivel 17-13-ra léptünk el.

Nem engedte ki a kezébõl a meccset Ukrajna, 1+1-es helyzettel 17-15-re felzárkóztak az utolsó két percbe érkezve. A felzárkózást azonban sikerült megfogni. Medgyessy ellen dupla közben szabálytalankodtak. Mindkét büntetõjét értékesítve 4 pontra nõtt az elõnyünk. A 19-15-ös állás pedig egyben azt is jelentette, hogy az utolsó másfél percben egy duplával lezárhattuk a meccset. Többször próbálkoztak a mieink. Alig több, mint egy perc volt hátra, amikor Goree 20-16-ra alakította az állást. A dráma azonban folytatódott, az ukránok egy középtávolival és egy duplával 20-19-re zárkóztak fel. Theodoreán 30 másodperccel a vége elõtt egy higgadt dobással zárta le a finálét. A magyar válogatott 21-19-re legyõzte Ukrajnát és ezzel egy rendkívül értékes tornagyõzelemmel hangolt a Világbajnokságra. Gratulálunk! Szép volt csajok!
 

A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású válogatottunk kedden már Amszterdamban a Világbajnokságon lép pályára.

Hirdetés