Hirdetés
Archivum

Tornát nyert a magyar 3×3-as válogatott Moszkvában:

:

Hirdetés

A magyar 3×3-as válogatott nyerte Moszkvában a meghívásos Tinkoff Girl Power tornát. A fináléban a magyar lányok 16-14-re gyõzték le az erõs kerettel felálló orosz válogatottat.

Fotó: streetbasket.ru

Fotó: streetbasket.ru

A látottak alapján toronymagasan a mezõny két legjobb csapata vívta a finálét. A magyar válogatott útjáról korábban itt írtunk. Az elõdöntõbeli bokasérülése után Theodoreán Alexandra nem tudta vállalni a játékot, így Medgyessy Dóra, Bozóki Bettina, Ruják Nóra hármasa csere nélkül játszotta le a finálét. A világbajnoki címvédõ oroszok erõs és magas szerkezetû csapattal neveztek, melyet a nagypályás klubcsapataikból ismert játékosok – Liudmila Sapova, Ekaterina Fedorenkova, Tatiana Vidmer, Veronika Varlamova – alkottak.

Az orosz válogatott az elsõ percben 3-0-s elõnyre tett szert a fináléban. Ruják Nóra szerezte a mieink elsõ találatát. A folytatásban még 5-2-re vezettek a hazaiak, de egyre inkább kiegyenlítõdött a játék képe. Kifejezetten kemény, jó iramú derbit láthattunk. Taktikusan felépített remek összjátékokkal ellensúlyozta válogatottunk a rivális fizikális fölényét. A mérkõzés feléhez érkezve 10-10-nél sikerült utolérni az oroszokat.

Ennél a 10-10-es állásnál hosszú percekre befagyott az eredményjelzõ. A küzdés dominált a pályán, érezhetõen óriási presztízscsata kerekedett. Végül lélektanilag fontos pillanatban az utolsó 3 percbe érkezve Medgyessy találatával a mieink kerültek elõnybe. Innentõl már végig a magyar válogatottnál volt a kezdeményezés Medgyessy és az egész tornán jó formát mutató Bozóki révén. Az oroszok 11-11-nél és 12-12-nél még egyenlítettek, de ezt követõen az utolsó percbe fordulva 14-12-re elléptek a mieink.

A végjátékban a hazaiak már távoli dobásokkal kísérleteztek. Ezek nem találtak utat a gyûrûbe, így amikor 22 másodperccel a vége elõtt Ruják Nóra két büntetõje pontosnak bizonyult, eldõlt a mérkõzés. A magyar válogatott 16-14-es sikert ünnepelhetett. Károlyi Andrea és Jakab Máté csapata értékes tornagyõzelemmel hangolt a manilai Világbajnokságra.

Az eredményhirdetés során az MVP-t is kihirdették, aki Bozóki Bettina lett.

Gratulálunk!

Fotó: streetbasket.ru

Hirdetés