Hirdetés
Archivum

Tornát nyert az andorrai Eb-selejtezõre készülõ 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton került sor a Decathlon B33 Tour második 2018-as állomására. A pécsi tornát a nõi elit kategóriában a jövõ hétvégi andorrai Eb-selejtezõre készülõ magyar válogatott nyerte.

Fotó: Instagram.com/whun3x3/

Fotó: Instagram.com/whun3x3/

Igencsak hosszúra nyúló utazás után csütörtökön érkezett haza Manilából, a 3×3-as Világbajnokság helyszínérõl a magyar csapat. A keret tagjainak nem sok pihenõre maradt idejük. Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotta válogatottunk szombaton már a Decathlon B33 Tour aktuális állomásán szerepelt. Rangos nemzetközi nõi mezõny állt össze a nyolccsapatos pécsi erõpróbára, miután többek között Hollandia, Ausztria, Lengyelország és Szerbia felnõtt válogatottja is pályára lépett.

A magyar válogatott remek teljesítménnyel, az öt mérkõzésén 101 pontot elérve zárt az élen. A torna végjátékában az elõdöntõben Hollandia volt az ellenfél. Õket fordulatos csatában 17-15-re múlták felül a mieink. A magyar csapat azon a mérkõzésen 4-0-ra ellépett az elsõ percekben. Ezt követõen felzárkózott riválisunk, de a találkozó középsõ szakaszát egyértelmûen uraltuk. Ennek eredményeként 14-5-ös elõnyt sikerült kialakítani. A hajrához közeledve a hollandok kaptak el egy jobb sorozatot. Másfél perccel a vége elõtt 16-13-ra felzárkóztak, ezzel nyílttá téve a végjátékot. Válogatottunk végül kétpontos gyõzelemmel lépett a fináléba. Itt Szerbia volt az ellenfél, akik az elõdöntõben Lengyelországot múlták felül.

A szerbektõl legutóbb még a Világbajnokság elõtti hétvégén Kecskeméten vereséget szenvedett válogatottunk. Ellenfelünk a pécsi tornára Marina Markovic, Biljana Pesovic, Jefimija Karakasevic és Mirjana Beronja összeállításban érkezett. Ez már az a felállásuk, mellyel Andorrában is szerepelni fognak. A szerb csapat ugyanis ugyanarra a selejtezõre nyert besorolást, mint a mieink. Ilyen szemmel is nézhettük tehát a finálét, melynek elején fej-fej mellett haladt a két gárda. Végül 7-7 után remek távoli dobásokkal hagytuk állva a szerbeket. Medgyessy Dóra négy, Theodoreán Alexandra két duplát értékesített ezen nagy futás alkalmával. A 10 perces játékidõ vége elõtt 1 perc 12 másodperccel Medgyessy Dóra szerezte a 21-12-es végeredményt kialakító gyõztes találatot.

A magyar válogatott legközelebb már június 23-án és 24-én Andorrában az Európa-bajnoki selejtezõn lép pályára.

Hirdetés