Hirdetés
Archivum

Tornát nyertek a törökök:

:

Hirdetés

A hétvégén nemcsak hazánkban rendeztek rangos nõi kosárlabda tornát. Olaszországban négy, EB részvételrõl álmodozó, válogatott mérte össze erejét. A selejtezõbeli ellenfelünk Törökország Lettországot, Németországot és a rendezõ olaszokat is legyõzve elhódította a „Fiemme Cup” trófeáját.

Cavalese városában már rögtön a nyitómeccs emlékezetes csatát hozott. A törökök kétszeri hosszabbítás után verték a németeket.  Pedig nem úgy indult ez a találkozó, hogy komoly izgalmak várnak a publikumra, mivel 19-6-ra nyerte az elsõ negyedet a leendõ riválisunk. Ezt követõen a németek szívós munkával egyenlítettek, de a második hosszabbításra a több minõségi játékost forgató törökök felõrölték ellenfelüket. Az összecsapás két legjobbja, a germánok vezérei Petra Glaser (14 pont) és Linda Fröhlich (13 pont) voltak.

A nap másik találkozóján a 19 pontig jutó Basko és a szintén remek formát mutató Kublina vezetésével a lettek kisebb meglepetésre legyõzték a házigazdát. Az olaszok három negyeden át magabiztosan vezettek, de az utolsó percekben sorra maradtak ki a dobásaik.

Eredmények – 1.nap
Németország-Törökország 60-67
Olaszország-Lettország 56-61

A második napon az olaszok 76-73-ra gyûrték le a németeket. A találkozó forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az elõzõ napi olasz-lett csatára. Most is könnyedén vezettek, akár 10 ponttal is, az olaszok, de az utolsó 10 percben a Pécsen is megforduló Richter szerencsés találatainak köszönhetõen felzárkóztak a németek. Az utolsó percben a büntetõpárbajban most azonban nem remegtek meg hazai kezek. A németeknél a 17 pontig jutó Romy Bär bizonyult legjobbnak, míg az itáliai nemzeti csapatban Chiara Consolini (18 pont) vállalt a legtöbbet a gyõzelembõl.

A játéknap számunkra érdekesebb találkozóján Törökország agyonverte a letteket. A 68-51-es végeredményt hozó mérkõzésen már a szünetben 16 ponttal vezetett a selejtezõbeli csoportellenfelünk. A törököknél Esmeral Tuncluer (15 pont) és Ceyda Kozluca (11 pont) húzták a szekeret.

Eredmények – 2.nap
Lettország-Törökország 51-68
Olaszország-Németország 76-73

A harmadik napon megszületett az elsõ német gyõzelem, miután a germánok 67-54-re verték a letteket. A németek sikerének az értékét tovább növeli, hogy legjobbjuk Linda Fröhlich nem lépett pályára. A nap másik mérkõzésén a törökök 69-62-re verték Olaszországot. Egy sima mérkõzés volt, az elsõ negyedben megszerzett elõnyét szinte végig õrizte a török gárda. A gyõztesnél a 23 pontig jutó Birsel Vardarli, Esmeral Tuncluer (13 pont) és Kubra Siyahdemir (13 pont) bizonyult a legjobbnak.

Eredmények – 3.nap
Olaszország-Törökország 62-69
Lettország-Németország 54-67

A tornát Törökország nyerte veretlenül.

Hirdetés