Hirdetés
Magyarország

Török Ági helyzetjelentése a sérüléséről:

:

Hirdetés

Török Ágnes, az UNI Győr csapatkapitánya, néhány hétre kiesett a felkészülési időszakból, miután egy korábbi könyöksérülése kiújult. Őt kérdeztük erről a nehéz időszakról, illetve azt is elárulta, hogy milyen áldozatokkal járt a sérülése.

Ahogy azt a honlapotok is hírül adta, pár hetes kiesés vár most Rád egy újból visszatérő könyöksérülés miatt. Milyen sérülésed volt/van pontosan és ami még fontosabb, hogy vagy most?

Ez a könyöksérülés még nyár elején történt és pont a bal kezemet érinti, ami a dobó kezem. Egy szerencsétlen szituációban visszahajlott negatívba a könyököm, aminek hatására sérült a szalag. Akkoriban nem tulajdonítottam neki különösebb figyelmet, a fájdalmak ellenére ugyanúgy edzettem tovább, hiszen meccsek és versenyek voltak. Ez azelőtt történt, hogy a 3×3-as válogatottal kijutottunk volna az Európa-bajnokságra, úgyhogy szóba se jöhetett, hogy egy kisebb sérülés miatt “kiálljak”. Egyszerűen csak nem foglalkoztam vele. Aztán elkezdődött az alapozás és a fájdalom újból jelentkezett, így a csapat el is küldött röntgenre, ami nem mutatott ki semmi különöset. Természetesen edzettem tovább, de nem változott semmi, úgyhogy végül elküldtek MRI-re is. Az mutatta ki, hogy sérült a szalag, és a folyamatos használat miatt nem tudott rendesen regenerálódni. Az orvosi stáb elmondta, hogy vagy pihentetem a könyökömet három hétig, és hagyom a sérült részt hegesedni, vagy fennáll annak az esélye, hogy műtétre lesz szükségem a jövőbe. Sajnos elkerülhetetlen volt ez a kényszerpihenő. Az elmúlt időszakban abszolút nem volt használva, így nem tudom pontosan megmondani, hogy jelen van-e még a fájdalom, ez majd a visszaállásnál fog kiderülni. Én mindenesetre nagyon bízom benne, hogy minden rendben lesz. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyire komoly a helyzet.

Egy sérülés sosem jön jókor, de pont a bajnokság előtt “kidőlni” talán a legkellemetlenebb. Milyen edzésmunkát tudsz így végezni? Hogy tartod magad formában?

A sérülésem miatt nem végezhetek semmiféle dobómozdulatot, és labdát se nagyon vezethetek, úgyhogy a labdás edzések teljesen kiestek. Emellett azokon a súlyemelős edzéseken se tudok részt venni, amik a karom használatát követelik, így leginkább futóedzésekre redukálódott az idei felkészülésem (mondta Ági nevetve). Igazából nem is bánom, hiszen az erőnléti edzések egy preparáció szerves részét képzik. Emellett persze a legjobb barátom a szobabicikli lett, ami szintén fontos szerepet játszik az állóképességem megtartásában. Szerencsére a konditeremben is vannak olyan feladatok, amiket tudok csinálni, úgyhogy bátran tudom mondani, hogy bőven akad, amivel le tudom vezetni a felesleges energiákat. Ezek mellett természetesen figyelem a csapatot edzéseken, mérkőzéseken, és próbálok csapatkapitányként más területeket találni, ahol a lányok segítségére lehetek. Ahogy Te is mondtad, közvetlenül a bajnokság előtt kiesni nem a legjobb, de hálás vagyok, hogy ez inkább most történt, nem szezon közben. Ha minden jól megy, akkor az utolsó felkészülési mérkőzésekre már vissza fogok tudni állni, és mire a bajnokság kezdődik, teljes erővel tudom majd segíteni a csapatot.

A felkészülés mellett, ezzel a sérüléssel sajnos egy 3×3-as Európa-bajnokság is kiesett, mely szeptember 10. és 12-én kerül megrendezésre. Mennyire viselt meg ez Téged?

Nem fogok hazudni, több napos sírás következett, amikor megtudtam, hogy nem vagyok hadra fogható. Elsősorban nem is azért, mert lemaradok a párizsi EB-ről, hanem inkább azért, mert úgy éreztem, hogy cserbenhagytam a lányokat. Amikor kiderült ez az egész szituáció a sérülésemet illetően, igyekeztem még a nyilvánosságra hozatal előtt lekommunikálni Károlyi Andival és a lányokkal, hogy mi a helyzet. Elképesztően megértő volt mindenki és biztosítottak afelől, hogy száz százalékosan mögöttem állnak. Ez nagyban segített, hogy én is fel tudjam dolgozni a történteket. Nem tudok mást tenni, én leszek itthonról a leglelkesebb és leghangosabb szurkolójuk.

Fótó: FIBA.Basketball

A kontinenstornán Belgium és Románia már biztos ellenfél. Ezt követően Franciaország, Németország, és Izrael hármasából kerülünk majd össze valakivel. Ezeket tudván mit vársz a lányoktól?

Úgy gondolom, hogy az előző csoportokhoz képest most egész jó sorsolást kaptak a lányok. Bizakodó vagyok, hogy a csoport élén fognak tudni végezni. Az ezutáni keresztjáték sose egyszerű, de hiszem, hogy jól fogják venni az akadályokat. Most egy teljesen új szerkezettel mennek Franciaországba, ami biztos, hogy meglepetés lesz az ellenfelek számára, de ez akár az előnyükre is válhat. Én mindenesetre nagyon remélem, hogy a lehető legjobban fognak szerepelni és a lehető legjobb eredményt fogják elérni.

Most főként külső szemlélőként, hogy látod az idei csapatotokat? Milyen várakozásaid vannak az idei szezont illetően?

Szerintem hatalmas előnyünk az, hogy a tavalyi csapat nagy része egyben maradt. Emellé az erős ‘mag’ mellé csatlakoztak olyan játékosok, akik biztosan emelni fogják a teljesítményünk színvonalát. Örülök annak is, hogy Nagy Dorci babavállalás után visszatért hozzánk, biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fog segíteni nekünk irányító poszton. Ezenkívül sikerült megtartanunk Beatrice Mompremier-t is, aki hatalmas fegyverünk a palánk alatt. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy az idei légiósok nagyon gondosan lettek kiválasztva, és tökéletesen beleillenek abba az összképbe, amit az idei szezon folyamán szeretnénk képviselni.

Hirdetés