Hirdetés
Archivum

Török állampolgár lehet Quanitra Hollingsworth:

:

Hirdetés

A török basketfaul.com portál a minap arról adott hírt, hogy Quanitra Hollingsworth tárgyalásban áll a Török Kosárlabda Szövetséggel arról, hogy a jövõben török papírokkal szerepeljen és 2014-ben ott legyen a válogatottban.

A hírt megjelenése óta több angol nyelvû portál is átvette és a beszámolókból kiderül, hogy jelen pillanatban anyagi oldalról még nem tudott megállapodni a két fél. A törökök rendezik nyáron az olimpiai selejtezõ tornát és jó esélyük van a londoni részvételre, de Hollingsworth-t nem erre az idõszakra szeretnék megszerezni, hanem a 2014-es Törökországban megrendezésre kerülõ világbajnokságra.

A beszámolókból az is kiderül, hogy abban az esetben, ha a következõ szezon elõtt megkapná az amerikai center a török papírokat, akkor a Galatasaray szeretné szerzõdtetni.
 

Törökországban nem tartják ördögtõl valónak a játékosok honosítását. Korábban már Kristen Newlin (Nevin Nevlin), Cori Enghausen (Korel Engin) és Michelle Campbell (Melissa Can) is kapott török papírokat. Közülük Newlin ott volt a 2011-es európa-bajnoki ezüstérmes csapatban, de Enghausen-t is láthattunk még 2007-ben a válogatott színeiben.

Hirdetés