Hirdetés
Archivum

Török bajnoki mérkõzésekkel búcsúzik az év:

:

Hirdetés

Ha a szokatlanul nagy hó nem szól közbe, az év utolsó két napján szerdán és csütörtökön teljes fordulót rendeznek Törökországban. A magyar légiósok mérkõzései közül kiemelkedik Honti Katáék vendégjátéka a Fenerbahce otthonában.

Szerdán a Fenerbahce és az Abdullah Gül Üniversitesi rangadóján a tabella elsõ és második helyezettje méri össze az erejét. Tekintve a Galatasaray vereségeit és azt, hogy ezekkel a 6. helyre estek vissza, nem túlzás azt állítani, hogy a játékoskeretek jelenlegi állása szerint a két legerõsebb török gárda csap össze. Mindkét együttesnek két veresége van, a szezon korai szakaszának egy-egy botlása mellett a Fener a Galata, az AGÜ pedig a Hatay otthonában veszített. A többi mérkõzésüket mind megnyerték és ez eredményezi a kisebb lépéselõnyüket. Az Euroligában jól menetelnek, a Fener nagy esélyese a Sopron csoportjának megnyerésére. Az AGÜ pedig az EL-címvédõ USK Prahát és a Jekatyerinburgot is legyõzte, a play-off helyük szintén nem forog veszélyben. Bár mindkét oldalon akadnak kisebb-nagyobb sérülések, nagyon komoly meccsre számíthatunk.

Szintén szerdán lép pályára Vajda Anna csapata a Hatay, a vendégük az Edirne lesz. A Hatay továbbra is remek szezont fut és az élmezõny végén, a középmezõny elején reálisan megragadhatnak. Az Edirne az Európa Kupában továbbjutott csoportjából, viszont a bajnokságban a rájátszás elérése, azaz a legjobb nyolc közé jutás lehet számukra az egyetlen reálisan elérhetõ cél. A Hatay legutóbb a Fener-tõl szenvedett vereséget egy igen küzdelmes, bár elég sok hibát hozó meccsen, míg az Edirne az utolsó két mérkõzésén közvetlen riválisokat vert. Nincsenek rossz formában, de Vajda Annáék esélyesebbnek tûnnek.

Szerdán játszik Krivacevic Tijana csapata az Orduspor is, a Samsunt látják vendégül. Az Orduspor-nak nem megy igazán a bajnokságban, míg a Samsun stabil középcsapat. Nagy bravúrokat nem érnek el, viszont a közvetlen riválisokat jó százalékkal le tudják gyõzni és ez elég lehet ezúttal is a sikerhez.

Hirdetés