Hirdetés
Magyarország

Török csapat fogadja a DVTK-t az Európa Kupában:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Az Európa Kupa harmadik fordulójában szerdán 15 órától a DVTK a török Orman Genclik vendége lesz.

Október 27., szerda
15:00 Orman Genclik – DVTK
Ankara, Sait Zarifoğlu Spor Salonu

A magyar bajnokságot tekintve – a vasárnapi találkozón – Földi Attila tanítványai a TFSE-MTK csapatát fogadta az újonnan épült DVTK Arénában, mely összecsapásból 62-56-os arányban a diósgyőriek jöttek ki győztesen. Ami az Európa Kupát illeti, az első fordulóban a Ludovika-FCSM Csata otthonában nyert fontos idegenbeli mérkőzést a miskolci együttes, majd a második forduló alkalmával az orosz Nika Syktyvkar-t győzték le hazai pályán. Ezzel óriási lépést tettek a csoportból való továbbjutás felé.

A DVTK alakulata következőnek az Orman Genclik-hoz látogat Törökországba, akiket januárban egyszer már sikerült legyőzniük. A cél pedig nem más, mint az Európa Kupában való veretlenség megtartása.

“Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, melynek több összetevője is van. Egyrészt az Ormanspor jó csapat, ahogy az eddigi eredményeik is mutatják. Másrészt egy hosszú utazásból érkezünk majd meg, amit nem segít a sorozatban, három-négy napon a lejátszott mérkőzések sora sem. A hétvégi mérkőzésen már látszottak ennek a fizikális fáradtságnak a jelei, úgyhogy a taktikai felkészítés mellett újfent kiemelt szerepet kap az optimális regeneráció is. A törököket elemeztük, a játékosokkal videóztunk, ismerjük a kulcsjátékosokat és azok kvalitásait. A DVTK mindenhova a győzelemért utazik, nincs ez másképp most sem!” – nyilatkozta Földi Attila vezetőedző a klub honlapján.

Különleges találkozóra készülhetünk olyan szempontból, hogy a hazai OGM Ormanspor is remekül debütált idén az Európa Kupában. Nekik is két győzelem, illetve nulla vereség a mérkőzéseik aránya. Elsőnek Oroszországba látogattak a Nika Syktyvkar-hoz, akiket 74-76-re győztek le, majd hazai pályán a Ludovika-FCSM Csatát verték 70-52-re.

A DVTK ellenfelének török bajnokságban való pozíciójáról érdemlégeset nem nagyon lehet mondani, hiszen eddig csak két forduló alkalmával léptek pályára. Legutoljára azonban az Euroligában is résztvevő Fenerbahce Safiport ellen szerepelhettek, amikor is egy viszonylag szoros mérkőzésen 75-82-re kaptak ki. Érdekességnek számít még, hogy a szóban forgó Fenerbahce egyben a Sopron Basket aktuális ellenfele is, hiszen egy csoportban játszanak a nemzetközi verseny kapcsán.

Fotó: dvtk.eu

 

 

Hirdetés