Hirdetés
Archivum

Török és francia rangadót követhetünk a hétvégén:

:

Hirdetés

December elsõ napjaiban Európa-szerte teljes fordulókat rendeznek a nemzeti bajnokságokban. A topligák közül ezúttal Törökországra és Franciaországra lesz érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani.

Törökországban a hétvégén rendezik a két veretlen csapat rangadóját. Ezen a Cukorova látja vendégül a Hatay alakulatát. A Cukorova ugyan a szezon elején nem tudott felkerülni az Euroliga fõtáblájára. Azóta viszont nem találtak legyõzõre sem a bajnokságban, sem az Európa Kupában. A nemzetközi porodon már biztosították helyüket a rájátszásban. A Iagupova, Ndour, Mestdagh trió által fémjelzett keretük jó hazai teljesítményekkel egészül ki. Kiváló formába kerültek, így saját pályájukon akár favoritnak is tekinthetõek a Hatay ellen. Azon Hatay ellen, akik múlt héten a Fenerbahce-t verték és csütörtökön az Olympiacos ellen is szervezett, eredményes játékot mutattak. Náluk Hind Ben Abdelkader és Glory Johnson fut extra õszt eddig.

A további török meccseket tekintve a címvédõ Fenerbahce és a Mersin találkozója is rangadónak tekinthetõ. A kurszki túra után nem életbiztosítás ez a párosítás a címvédõnek, melynek már így is két veresége van. Krivacevic Tijana csapata a Botas pedig az Izmit vendége lesz, nekik kötelezõ a gyõzelem.

A többi topligát tekintve még Franciaországban követhetünk nagyobb rangadót. Az Euroligában és a bajnokságban is botladozó Villeneuve d’Ascq a Lattes Montpllier-t fogadja. A jelentõsen megerõsített Montpllier 5/1-es mutatóval áll a bajnokságban, az Európa Kupában pedig veretlen. Az elõbbiekben kiemelt török Cukorova mellett a sorozat legerõsebb gárdájának tekinthetõek. Érdekes lesz figyelni, hogy egy közvetlen rivális otthonában mire mennek. Oroszországban a három Euroliga csapat kötelezõ gyõzelem elõtt áll. A címvédõ Jekatyerinburg a tabella negyedik helyezettjéhez, a jó szerkezetû és minõségi játékosokat foglalkoztató Krasznojarszkhoz látogat. Az Orenburg az MBA Moszkvát fogadja, a Dinamo Kurszk pedig a Szpartak Moszkvát.

Spanyolországban a Salamanca, Girona, Gernika trió hasonló helyzetben van, mint a három orosz élcsapat. A Salamanca a Bembibre, a Girona az Ensino, míg a Gernika a Ferrol ellen készül a kötelezõ siker begyûjtésére. Olaszországból a Famila Schio és a Fila San Martino di Lupari összecsapását kell kiemelni. Bemutatkozik a schio-i gárdában Allie Quigley. Rájuk is fér az erõsítés, hiszen az Euroligában negyedik vereségüket is elszenvedték. A listavezetõ, de szintén hullámzóan teljesítõ Reyer Venezia pedig a Lucca vendége lesz.

A kisebb ligákat nézve Lengyelországból pikánsnak ígérkezik a Gorzow és az Artego Bydgoszcz összecsapása. A két gárda csütörtökön este még az Európa Kupában vívott hosszabbításos derbit. A Wisla Krakow a Wroclaw otthonában szerepel a forduló rangadóján, míg a címvédõ CCC Polkowice az Ostrów Wielkopolski csarnokában esélyesként lép pályára. Szlovákiában a listavezetõ MBK Ru¾omberok a BK ©KP 08 Banská Bystrica, míg a Pie¹»anské Èajky a BAM Poprad ellen léphet pályára nagy különbségû, magabiztos siker reményében. Romániában pedig az A-csoportot vezetõ Sepsiszentgyörgy közvetlen üldözõje a Brassó csarnokában szerepel.

Hirdetés