Hirdetés
Archivum

Török és spanyol bajnokikkal zárul az év:

:

Hirdetés

Az év utolsó hétvégéjén két nagy európai bajnokságban is teljes fordulót rendeznek. Spanyolországban és Törökországban pattog a labda.

Törökországban a Galatasaray – Fenerbahce rangadóról szól minden. A két isztambuli óriási csatája a tabellán elfoglalt helyezéstõl függetlenül kiemelkedõ presztízsértékkel bír. Az utóbbi idõben egyértelmûen a Fener került fölénybe ebben a rivalizálásban. A Galata a Sopron Euroliga csoportjában szerepel, így sokat írtunk róluk. Allie Quigley kiválása alapjaiban felülírta a terveiket. Ilyen szûk rotációval dolgozó együtteseknél „a meccsnyerõ sztár” kiesése végzetes az eredményesség szempontjából. Quigley a héten megkezdte a könnyített edzéseket és január végén visszatérhet.

A Fener-nél nincs ilyen probléma, a céljaiknak megfelelõ kellõen mély kerettel dolgoznak. Szerdán az Elnöki Kupa nem sikerült igazán jól a csapatuknak, így a nagy rivális ellen biztosan javítani szeretnének és erre minden esélyük megvan. Nagyon éles a YDÜ, Fener, Hatay hármas versenyfutása, mindegyik gárda 10/1-es mutatóval rendelkezik, így ebbõl a trióból gyakorlatilag egyik fél sem hibázhat, hiszen azzal rögtön hátrányba kerülne. A másik két gárdának várhatóan nem kell izgulnia a hétvégén, hiszen a YDÜ az Adanát fogadja, míg a Hatay a Besiktas-t. Egyértelmûek az esélyek ezeken a találkozókon.

Spanyolországban az élcsapatoknak nem lesz nehéz dolguk. A Salamanca Madridba látogat a Movistar Estudiantes otthonába, míg a Girona a Bembibre vendége lesz. Pozíciója megõrzéséhez egyik gárda sem hibázhat. Meglepetés is lenne, ha ezen a hétvégén akár a Salamanca, akár a Girona vereségérõl kellene beszámolnunk.

Az igazán izgalmas dolgok az esztendõ utolsó napjaiban a középmezõnyben várhatóak, ahol a harmadik és a hatodik helyezettet mindössze két gyõzelem választja el. Brutálisan sûrû a mezõny és óriási körbeverések vannak. Emellett igencsak hullámzóak a teljesítmények, így az a csapat, amelyik kifog egy jobb szériát a következõ hetekben, lépéselõnybe kerülhet. A harmadik helyezett UNI Ferrol Zaragozába látogat a Mann Filter-hez, az IDK Gipuzkoa a Cadi La Seu csarnokában lép pályára, míg a Snatt´s Femení Sant Adria a Gernikát fogadja. Ezeket az eredményeket lesz érdemes figyelniük azoknak, akik szeretnének eligazodni a spanyol küzdelmekben.

Hirdetés