Hirdetés
Archivum

Török napok elõtt a magyar Euroliga csapatok:

:

Hirdetés

Talán a legnehezebb forduló vár szerdán és csütörtökön a magyar Euroliga csapatokra. A Sopron a Fenerbahce vendége lesz, a Gyõr pedig a Galatasaray alakulatát fogadja. A török sztárcsapatok ellen a tisztes helytállás lehet a cél.

Szerda este a Sopron a Fenerbahce otthonában lép pályára. A török bajnok felemásan kezdte az idei szezont. Még a bajnoki rajt elõtt vereséget szenvedtek a szuperkupának beillõ Elnöki kupán a nagy rivális Galatasaray-tól, majd a hétvégén az újonc Ted Ankara alakulata is legyõzte George Dikeoulakos együttesét. A szurkolók a vereségek után a görög vezetõedzõt és az igen fiatal Elina Babkinát találták meg, akinek bizony a remek megoldások mellé rendre rengeteg hiba csúszik a játékába.

Ennek ellenére felelõtlenség lenne temetni az isztambuli sztárcsapatot. A törökök erõssége idén is a palánk alatt a Yilmaz-Matovics duó, akiket eddig senki sem tudott kivenni a játékból. A pontokért pedig Penny Taylor és az éppen Sopronból érkezõ Angel McCoughtry felel. Az ausztrál klasszis 18.5, az amerikai 16.5 pontot átlagolt két mérkõzésen. A Fenerbahce az elsõ fordulóban szünnapos volt. Az elsõ Euroliga találkozójukat hazai pályán a CCC Polkowice ellen játszották és arattak magabiztos gyõzelmet, míg múlt héten Olaszországban George Dikeoulakos tanítványai 17 pontos elõnyt szórakoztak el és végül szoros végjátékban tudták csak behúzni a gyõzelmet.

A Sopron hasonló lehetõségekkel számolhat, mint az Orenburg és a Salamanca ellen. Harcias játékkal egészen addig mérkõzésben kell maradni, ameddig csak lehet és akkor nagy baj már nem érheti Székely Norbert együttesét. Ezzel a törökországi túrával lezárul a Sopron nagy sorozata az Orenburg, Salamanca, Fenerbahce trió ellen és jönnek azok a mérkõzések a Polkowice, a Schio és a Tarbes ellenében, ahol majd a csoportbeli helyezések sorsa eldõlhet.

A Gyõr a Galatasaray együttesét fogadja. A Galatasaray az idei szezonra rendesen bevásárolt és a büdzsében még a nyolcas döntõ megrendezésének is maradt hely. A török sztárcsapat legnagyobb erõssége természetesen Diana Taurasi, akinek extra képességeit talán már bemutatni sem kell. Az amerikai klasszistól múlt héten igazi ûrkosárlabdát láthattunk, amikor a vezetésével a törökök 19 ponttal legyõzték a szintén felfoghatatlan erõsségû Jekatyerinburgot.

Taurasi mellett a center Tina Charles viszi a prímet, aki a 18 pontos átlaga mellett 9.7 lepattanót szed meccsenként. A tengerentúli zsenik mellett pedig az Euroliga 2011-es négyes döntõjének legértékesebb játékosa Alba Torrens is 17 pontos átlaggal rendelkezik, de figyelni kell Isil Albenre is, aki remekül mozgatja a sztárokat és az elsõ fordulókban számolatlanul adta a gólpasszokat.

Az immár Montgomery nélkül felálló Gyõr esélye egy viszonylag szorosabb összecsapásra a Galatasaray prágai vendégjátékához hasonló forgatókönyv szerint lehetne. A cseh fõvárosban Taurasinak elég nyûgös napja volt, sokat hibázott és érdemben szinte semmit nem tett hozzá a csapatának teljesítményéhez. Ennek meg is lett az eredménye, 36 percen át vezettek a csehek és csak az utolsó négy percben Torrens, illetve Charles vezetésével darálta be aktuális riválisát a török gárda.

Az Euroliga 4. fordulójának programja


A-csoport
November 2., szerda
UMMC Jekatyerinburg – VICI Aistes 19:00

November 3., csütörtök
Lotos Gdynia – Bourges Basket 17:45
Uni Seat Gyõr – Galatasaray 18:00
Ros Casares Valencia – ZVVZ USK Praha 20:30

B-csoport
November 2., szerda
CCC Polkowice – Beretta-Famila Schio 17:45
Perfumerias Avenida – Tarbes GB 20:30
Fenerbahce – UNIQA Euroleasing Sopron

C-csoport
November 2., szerda

Frisco Brno – Wisla Can-Pack Krakow 18:00
Szpartak Moszkva Vidnoje – Gospic CO 18:00
BLMA – Rivas Ecopolis 20:00

November 3., csütörtök
CB Taranto – Good Angels Kosice 20:30

Hirdetés