Hirdetés
Archivum

Török Zoltán a Final Four eddigi tapasztalatairól:

:

Hirdetés

Szombaton este az M1 csatornán Török Zoltán a Sopron Basket ügyvezetõje nyilatkozott az Euroliga Final4 eddigi tapasztalatairól.

A pénteki, óriási bravúrt hozó elõdöntõs gyõzelemrõl kérdezték felvezetésként Török Zoltánt. „Ilyenkor az emberben van egy büszkeség. Ez nem csak a mi sikerünk, ez az egész magyar kosárlabda sportnak a nagy sikere. Az egész hétvége és ez a gyõzelem is.” – fogalmazott a soproni klub ügyvezetõje, majd így folytatta: „Az a szubkultúra, ami jellemez bennünket és az a szisztematikus építkezés, ahogy ebbe a csapatba rakódnak be a játékosok, az vezetett ide. Bevallom õszintén nem nagyon számítottam rá. Kevesen hittek benne, de köztük volt élen a vezetõedzõnk. Idõ kell, amíg ezt feldolgozzuk.”

Kiemelkedõ lehetõségekkel rendelkezõ klubok érkeztek Sopronba. A YDÜ költségvetését egy példával szemléltette Török Zoltán. „Van olyan amerikai játékos a török csapatban, akinek a nettó éves fizetése megegyezik a mi csapatunk keretének együttes fizetésével. Talán ezzel lehet magyarázni, hogy milyen lehetõségbeli különbségek vannak. Ez jellemzõ a magyar és a török kosárlabda közötti különbségre. Amíg mi magyarok egy csapattal tudjuk reprezentálni magunkat a legrangosabb sorozatban, addig a törököknek három ilyen kreditjük van. Nekünk olyan szerencsénk, a törököknek olyan balszerencséjük volt, hogy ebben a szezonban mindhárommal tudtunk találkozni. A csoportkörben a Galatasaray-t sikerült kétszer legyõzni. A rájátszásban a Fenerbahce ellen a negyeddöntõben kétszer is diadalmaskodtunk és most az elõdöntõben a legmagasabban rangsorolt csapatukat a Yakin Dogu-t vertük.” – összegzett Török Zoltán, mielõtt a Jekatyerinburgot bemutatta:

„Õk a nõi kosárlabdázás Real Madridja. Óriási stábbal vannak itt, nekik tényleg korlátlanok a lehetõségeik. Hatalmas szurkolótábor kísérte el õket. Náluk van a világ legjobb játékosa Maya Moore. Mondok egy kapaszkodót, mert úgy tûnik ezen a hétvégén semmi sem lehetetlen. Mi a szezon elején hivatalosak voltunk az õ felkészülési tornájukra. Ugyan a két amerikai világsztárjuk nélkül álltak fel, de ott Jekatyerinburgban a torna történetében mi elõször magyarok tudtunk diadalmaskodni. Elhoztuk a felkészülési tornájuk a serlegét. Viccelõdtem is Maxim Ryabkov Úrral, a Jekatyerinburg elnökével, hogy ezt a kupát visszaadnánk megfelelõ ellentételezés fejében. Ez természetesen csak vicc.”

Az Euroliga négyes döntõ rendezésérõl kedvezõ visszajelzéseket kapott a klub. „Eddig kivétel nélkül pozitív, ez a mai fogadáson is megerõsödött. Elégedett velünk a nemzetközi szövetség, a csapatok és az a több száz fõnyi külföldi vendég, akik most ellepték Sopront. A nõi kosárlabdázás hagyományai rendkívül erõsek itt Közép-Európában, így a környezõ országokból is sokan érkeztek. Egyelõre álljuk a sarat és ez a bizonyos retró Final Four a terveink szerint halad. Bízom abban, hogy a holnapi napon is minden ugyanígy fog maradni. A torna zárása után pedig összegzésképpen is azt mondhatjuk el, hogy egy rendkívül sikeres magyaros, furfangos Final Four-t tudtunk rendezni.”

Hirdetés