Hirdetés
Magyarország

Török Zoltán a soproni előkészületekről:

:

Hirdetés

Az M1 hírcsatornán Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője számolt be a soproni Euroliga buborék előkészületeiről.

Sopronban a Novomatic Arénában december 1. és 4. között a Sopron Basket, illetve két francia csapat, a Bourges és a Basket Landes Euroliga csoportmérkőzéseket vív. A buborékos torna negyedik résztvevője, a Galatasaray több pozitív teszteredmény miatt nem lehet ott a mezőnyben.

Készen állunk a rendezésre, bár egy olyan tornát fogunk rendezni, ahol hatványozottan igaz az a tétel, hogy ez majd az utolsó mérkőzés lefújását követően fog igazán eldőlni és bebizonyosodni. Sokat dolgoztunk és még többet gondolkoztunk azon, hogy hogyan tudjuk tartalommal megtölteni ennek a tornának a követelményrendszerét. Bízom abban, hogy jól sikerül majd.

– fogalmazott Török Zoltán, aki a beszélgetés során több kulisszatitokba is betekintést engedett az M1 műsorában. “A versenybírói asztalok női kosárlabdázásban általában egysorosak a pálya mellett. Itt nem egy sor van, hanem kettő. A második sorban szereplő tagok más zónába tartoznak, mint az első sorban szereplők. Közel 160 ember van már három napja karanténban Sopronban azért, hogy ez a rendezvény sikeresen lebonyolítható legyen. Amíg az első soros zsűriasztal tagok, akik a komiszárral érintkeznek, ők a buborékban laknak egy szállodában. A második soros asztalszemélyzet egészen más elbírálás alá esik, ezért van arra szükség, hogy hermetikusan elválasszuk ezt a két sort egymástól. Ez egy apróság a rengeteg közül, aminek meg kell felelnünk az elkövetkezendő egy hét során.”

A soproni torna mérkőzéseit televíziós közvetítésen keresztül, illetve online a FIBA YouTube csatornájának jóvoltából széles közönség követhetni.

A szervezők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hivatalos személyzetet kiszolgálókat is elkerülje a vírus.

120 ember lakik az egyik szállodában, a Hotel Sopronban, ami a buborék fő helyszíne. Nem csak róluk kellett gondoskodni, hanem a hivatalos személyzet minden tagjáról. Többek között a hotelek személyzetét is buborékban kell tartani, ugyanúgy elzárva élnek, mint a versenyzők. Ezen keresztül próbáljuk elérni, hogy a hivatalos személyzetet ellátók is mentesek maradjanak a vírustól.

– mondta Török Zoltán az M1 hírcsatornának, majd kiemelte azt is: nem érintkezhetnek egymással a csapatok. “Három zóna van a buborékban. A külsőről nem is érdemes beszélni. A buborék belső két zónáját nézve nagyon szigorúan meghatározott, hogy ki hol tartózkodhat a következő hat napban. A FIBA-nak van erre protokollja. Ezt alkalmazzuk mi is.” – tette hozzá.

Török Zoltán arról is beszélt az interjúban, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a soproni klub több javaslatát is figyelembe vette.

Az elmúlt egy hónapban nagyon sok javaslatot tettünk arra a FIBA-nak, hogy miként lehet tökéletesíteni, pontosítani ezt a rendszert. Óriási nagy öröm, egyben megtiszteltetés számunkra, hogy a rengeteg javaslatunkat elfogadták. Mondhatom azt, hogy jó néhány újítás lesz. Függetlenül a Galatasaray sajnálatos távollététől, bízom benne, hogy rendezési szempontból jól tudunk majd vizsgázni.

A beszélgetés során a sportszakmai kérdések is szóba kerültek. A biztosan hiányzó Határ Bernadett mellett kérdéses Gabby Williams szereplése is, akinek a sorsa hétfőn dőlhet el.

Nagyon fog hiányozni Határ Bernadett. A csapat meghatározó centeréről van szó. Az egyik meghatározó külföldi játékosunk Gabby Williams még mindig nem lehet tagja a buboréknak. Egy hosszú bonyolult tesztelési procedúra részese. Egy pozitív és két negatív teszteredménnyel rendelkezik. Illetve birtokunkban van egy szerológia antitest vizsgálati eredmény, ami egy új feladat elé állítja a FIBA orvosi bizottságát. Éjszaka fognak dönteni arról, hogy az általunk említett orvosi dokumentumok ismeretében engedik-e a fiatal amerikai játékosunkat a buborékba. Ez a holnapi nap folyamán fog kiderülni. A fiatal válogatott játékosaink már a buborékban vannak, segítik az edzésmunkát. Az egész csapat készen áll arra, hogy a két francia csapattal a legjobb tudásunk szerint megharcoljunk. Szeretnénk mindkét alkalommal győztesen lejönni a pályáról.

– összegzett Török Zoltán.

Frissítés: Gabby Williams csatlakozhat a soproni csapathoz az Euroliga buborékban

Gabby Williams csatlakozhat a soproni csapathoz az Euroliga buborékban

Fotó: Pados Noel

Hirdetés