Hirdetés
Magyarország

Török Zoltán helyzetértékelése a kulcsjátékosok hosszabbítás után:

:

Hirdetés

Hétfőn került bejelentésre, hogy Fegyverneky Zsófia és Jelena Brooks szerződést hosszabbított Sopronban. Az M4 Sport kosárlabda magazinjában Török Zoltán ügyvezető adott helyzetértékelést. A kulcsjátékosok hosszabbítása a szezon előkészületei és egy Euroliga buborék torna rendezése is szóba került.

Fegyverneky Zsófia 2022-ig, míg Jelena Brooks pedig 2023-ig.

Alapvetően a mi csapatépítési filozófiánkra az jellemző, hogy még el sem kezdődött egy szezon és mi már a következő szezonon tőrjük a fejünket. Talán ismert a kosárlabda szerető közvélemény előtt, hogy vezetőedzőnk Gáspár Dávid 2023-ig szóló szerződést írt alá pár héttel ezelőtt és ennek a vezetőedzői státusz hosszabbításának az apropóján indult el a csapatépítés. Kivel mással lehet erős alapokról folytatni a jövő Sopronjáról szóló beszélgetést, mint Fegyverneky Zsófiával, aki a 11. szezonjára szóló szerződést írta alá 2022-ig, illetve Jelena Brooks-szal, aki 2023-ig szóló szerződést írt alá.

– mondta Török Zoltán, akit az amerikai légósokról is kérdeztek. Megan Walker és Gabby Williams már hazánkban tartózkodik.

Az elmúlt héten két amerikai játékosunk érkezett meg. Megan Walker átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, Gabby Williams-szel kedd estére végzünk. Megan Walker kevesebbet, Gabby Williams többet játszott, de mind a ketten játékból jönnek a WNBA-ből. Kisebb sérülést hoztak magukkal, de összességében úgy látom, hogy nincs akadálya a hétvégén a soproni debütálásuknak. Aki várat magára, Briann January. A WNBA elődöntőjében érdekelt a Connecticut Sun csapatában. Nem is tudom mit mondjak. Természetesen szurkolunk neki, hogy minél eredményesebb legyen és minél jobb eredménnyel tudjon visszatérni hozzánk, de minél hamarabb.

– tette hozzá a soproniak ügyvezetője. Török Zoltánt arról is kérdezték, hogy a légiósok kései érkezése miként módosítja az elvárásokat a szezon elején. A Sopron a Ludovika-FCSM Csata otthonában kezd. Ezt követően az első három fordulót nézve az UNI-Győr – MÉLY-ÚT és az Atomerőmű KSC Szekszárd lesz a rivális.

“A szakmai stábbal szembeni türelem évtizedes hagyomány Sopronban. Most ebben a kiélezett helyzetben, amit a külső körülmények okoznak, még inkább igaz ez. Elsősorban arra gondolok, hogy nagyon későn csatlakoznak hozzánk meghatározó játékosok. Én magam úgy képzelem, hogy valamikor novemberre állhat össze ez a Sopron, ahogy azt mi a tervező asztalnál, a szerződések megkötésekor előkészítettük. Bízom abban, hogy ennek az időszaknak a végére nem kerülünk olyan hátrányba és a csapat ebben az összeállításában is a magyar bajnokságban domináns szerepet tud majd játszani.”

Az Euroligában a Basket Landes, a Galatasaray és a Bourges lesznek a Sopron riválisai. A csoportkört két buborékos torna keretében rendezik meg. Az egyik torna megrendezésére Sopron is pályázna.

Ma délután a FIBA kiadta a rendezéshez elengedhetetlenül szükséges technikai feltételeket tartalmazó több tíz oldalas dokumentumot, amiből megismerhettük a pontos részleteket. Nem csak rajtunk múlik, hogy rendezni tudjunk. Tudva levő, hogy a korábbi Final Four-okat jelentős támogatással tudtuk megrendezni. Én azt gondolom, hogy óriási jelentősége lenne szakmailag és sportdiplomáciailag is annak, hogy a csapat túl tudja élni a csoportkört. Annak is, hogy Magyarország rendezzen női Euroliga mérkőzést. Fent maradjunk a térképen és legyenek Sopronban az idei szezonban is Euroliga mérkőzések. Szeretnénk pályázni.

– erősítette meg a szándékot az M4 Sportnak adott nyilatkozatában Török Zoltán.

Fotó: Sopron Basket

Hirdetés