Hirdetés
Archivum

Törökország ellen folytatja szereplését az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton 18 óra 45 perctõl Törökország ellen lép pályára a magyar U16-os válogatott az udinei Európa-bajnokságon. Mindkét csapat felszabadultan játszhat, hiszen a pénteki gyõzelmek az A-divíziós tagság megõrzését jelentették mindkét nemzet számára. A mérkõzés gyõztese vasárnap a 9. helyért mérkõzhet. Ismerkedjünk meg aktuális riválisunkkal.

Minden korosztályos kontinenstornán egy speciális versenyhelyzetet jelent a tábla azon negyede, ahol a 9-12. helyért küzdenek a csapatok. Itt ugyanis a kiesés veszélye már nem fenyegeti a válogatottakat, így igazából „csak” presztízsértéke van a meccseknek. A „csak” azonban erõsen idézõjelben értendõ, hiszen tét nélküli nemzetközi mérkõzés nincsen egy Európa-bajnokságon, különösen az utánpótlásban, ahol minden találkozót ki kell használni a tapasztalatszerzésre, a tanulásra. Mészárosné Kovács Andrea maximalizmusát tekintve, a motivációval biztosan nem lesz probléma.

Törökország négy vereséggel jutott el a pénteki meccsig, ahol azonban 66-53-ra legyõzték Svédországot. A törökök nem fogalmaztak meg a nyolc közé jutással kapcsolatos elvárásokat. Õk is elsõsorban azzal számoltak, hogy az ötödik meccsüket kell megnyerni (ez volt a pénteki találkozó a 9-16. helyért) és ebben az esetben akár egy gyõzelemmel is bennmaradhatnak az A-divízióban. A törökök a svédek ellen egy kifejezetten összeszedett játékot mutattak be. Ez volt a legjobb dobószázalékkal lehozott meccsük a tornán, emellett szereztek 11 labdát és született 18 pontjuk gyorsindításból.

A törököknél két játékosra hívták fel a figyelmet a torna elõtt. Az egyikük a Galatasaray nevelése Misra Albayrak. A 178 cm magas játékos 10.8 pontot átlagol a tornán és pénteken a svédeknek 15 pontot dobott, amivel gyakorlatilag gyõzelemre vezette csapatát. Mellette a másik húzónév a 192 cm magas center Anil Soysal, akit az elmúlt idõszakban elég sokat díjaztak Törökországban és most az Eb-n 10 pontos, 6.2 lepattanós átlaga van. Mellettük extra tornát hozó játékosa nincs a törököknek. Összességében egy nem kiemelkedõ játékerõt képviselõ, de szervezett rivális ellen készülhetünk.
 

Hirdetés