Hirdetés
Archivum

Törökország ellen zárja a csoportkört Bakuban az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott szerdán 11 óra 45 perctõl Törökország ellen zárja a csoportkört Bakuban a 2019-es EYOF leány kosárlabda tornáján.

Fotó: EOC, EYOF Baku 2019

Fotó: EOC, EYOF Baku 2019

A magyar válogatott eddig egy gyõzelemmel és egy vereséggel rendelkezik az EYOF küzdelmeit tekintve. Kiválóan kezdte a tornát Lengyelország ellen Igor Skocovski együttese, majd a végsõ gyõzelemre is esély csehekkel vívtak egy nagyon értékes, hasznos visszajelzéseket adó mérkõzést a mieink. A csehek elleni találkozón a 29 eladott labda okozhatott fejfájást. Ebbõl nagyon sok könnyû pontot ért el riválisunk, akiknek nem véletlenül lett 52%-os a mezõnymutatója. Ebben a korosztályban egy ilyen tornán az kiemelkedõ. Így született meg a 75-63-as sikerük.

Törökország abból a szempontból más, mint a cseh válogatott, hogy Isztambulból van egy közvetlenül friss élmény velük szemben. Bár azóta riválisunk kerete némileg változott, de a játékstílusuk nyilván nem. Azokon a felkészülési találkozókon a mieink hagyták el gyõztesen a pályát. Egy hosszabbításos meccs volt és egy viszonylag simább 70-59-es diadal. A törökök Bakuban is elveszítették mindkét mérkõzésüket az EYOF során. A nyitó napon a csehekkel szembeni találkozó papírforma volt. A lengyelek ellen viszont rányomta a bélyegét a játékukra, hogy Arifecan Vardar, a csapatkapitányuk, a legeredményesebbjük nem játszott. Vardar a második isztambuli meccsen nekünk is 20 pontot dobott. Érdemes még kiemelni Mariya Taser játékát, aki két nap után a tornán a leghatékonyabb tripladobó.

A második isztambuli meccsen mutatott kiegyensúlyozott játékkal és a mieinkre jellemzõ szervezett csapatteljesítménnyel, ahol jól megoszlanak a terhek, mutatkozik reális gyõzelmi esély a törökök ellen. Kulcsfontosságú az eladott labdák száma és a védekezés keménysége. Annyi pontot nem szabad engedélyezni a riválisunknak, mint tettük azt a csehekkel. Hajrá lányok! Nagyon szurkolunk!

Fotó: EOC, EYOF Baku 2019

Fotó: EOC, EYOF Baku 2019

Hirdetés