Hirdetés
Archivum

Törökország és Csehország versenyfutása az olimpiai selejtezõért:

:

Hirdetés

A FIBA illetékeseinek hétvégi madridi ülésén dõl el, hogy a férfi, illetve a nõi szakág számára hol rendezik az olimpiai selejtezõtornát.

A kosárlabdázók világszövetségének tájékoztatása szerint a hölgyeknél Argentína pályázata már péntek délután az elsõ körben kihullott, így Törökország és Csehország között dõlhet el a rendezõ kiléte. Érdekesség, hogy a 2010-es és 2014-es világbajnokság házigazdái maradtak versenyben.

A csehek egyébként ugyanott Karlovy Vary városában rendeznék a tornát, ahol a VB hatalmas közönségsikert arató végjátékára is sor került. A törökök pedig elsõsorban azzal érvelnek, hogy a válogatott nyári remeklése után nõtt az érdeklõdés a nõi kosárlabda iránt és ezt a hullámot szeretnék meglovagolni, ezzel egy idõben pedig a rendezés ideális próba lenne számukra a 2014-es világbajnokság elõtt.

Az olimpiai selejtezõtornán 12 válogatott – Argentína, Kanada, Horvátország, Kuba, Csehország, Franciaország, Japán, Korea, Mali, Új-Zéland, Szenegál, Törökország – méri össze az erejét és közülük 5 nemzeti csapat kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra.

Hirdetés