Hirdetés
Archivum

Törökország után Baku elõtt az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Az elmúlt hétvégén Isztambulban a török válogatott ellen játszotta le elsõ felkészülési mérkõzéseit a magyar U16-os válogatott. A csapat pénteken már indul tovább Bakuba az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Igor Skocovski vezetõedzõt kérdeztük a tapasztalatokról.

Törökországban mindkét felkészülési mérkõzését megnyerte a magyar csapat. „Úgy mentünk ki, hogy megnézzük az eddig elvégzett munka tapasztalatait mérkõzés helyzetekben. Megint kipróbáltunk egy formációt, amire kíváncsi volt a szakmai stáb, hogy mennyire fog mûködni. Külön-külön feladatokat adtunk ki és ezek egy részét sikerült is megcsinálni. Láttuk azt is, hogy mik a gyenge pontok a rendszerben és mire kell még figyelni. Sok pozitívumot is tapasztaltunk, elégedett vagyok a felkészülés jelenlegi szakaszával. Úgy érzem, hogy ez a két meccs nagyon jól sikerült. Nem csak azért mondom, mert mindkét alkalommal gyõztünk, hanem meg tudtuk nézni a játékosokat különbözõ szituációkban.” – kezdte visszatekintését válogatottunk vezetõedzõje.

Igor Skocovskit arról is kérdeztük, hogy melyek azok a területek, ahol különösen elégedett volt. „Védekezésben meg tudtuk valósítani azt, amit eddig is gyakoroltunk. Ez volt az egyik legfontosabb feladat a hétvégén. Támadásban kipróbáltuk azokat a formációkat, részeket, melyekben hatékonyabban tud mûködni 2-3 játékos és ott láttunk egy fejlõdést, ami szintén nagyon jó.” – összegzett a szakvezetõ.

A magyar csapat pénteken délután indul Bakuba, ahol az EYOF leány kosárlabda tornájának mérkõzés-sorozata hétfõn veszi kezdetét. Öt meccs vár a magyar lányokra, melyek jól illeszkednek az Európa-bajnokságra történõ felkészülésbe. A csoportkörben az elmúlt hétvégén megismert törökök mellett Csehország és Lengyelország lesznek a riválisok.

„A csapat egész játéka, filozófiája épülõben van jelenleg. Folyamatosan egyeztet az edzõi stáb, hogy mennyit kell ezekbõl egyszerre átadni a játékosoknak. Nem akarunk sem túl sokat, sem túl keveset. Mindenbõl szeretnénk valamennyit csinálni. Minden meccs, minden torna nekünk egy mutató, hogy melyik irányba min kell javítani és mi az, ami még nincs megfelelõ szinten. A játékosokkal folyamatosan nézzük vissza a meccseket, fontos, hogy õk is értsék mit és miért csinálunk.” – zárta beszélgetésünket Igor Skocovski.

Hirdetés