Hirdetés
Archivum

Törökország világbajnoki részvétellel vigasztalódhat:

:

Hirdetés

Törökország a papírformának megfelelõen 72-56-ra legyõzte Szlovákiát és ezzel az 5-6. helyért játszhat Lettországgal a 2017-es Európa-bajnokságon. Ez egyben azt is jelenti, hogy Törökország ott lehet a 2018-as Világbajnokságon.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A törökök négy perc alatt 7-4-es elõnyre tettek szert, de ezt követõen egy sérülés miatt hosszabb ideig állt a játék. A lepattanóért folyó harcban egy végtelenül balszerencsés mozdulatsor végén Vynuchalova térddel pontosan halántékon találta Caglar-t. A török játékost sokáig ápolták és hordágyon kellett levinni, agyrázkódást szenvedett. A kényszerszünet után nehezen találták a ritmust a csapatok, majd a törökök a játékrész hajrájában 16-9-es elõnyre tettek szert. A második etap elején 25-9-re is vezettek a törökök, de ezt követõen egy 14-4-es sorozattal nyílttá tette a meccset Szlovákia. A félidõt Zirkova triplája (ez volt az elsõ és egyetlen sikeres mezõnykísérlete) zárta, amivel 32-28-ra zárkózott fel Szlovákia.

A harmadik negyedben nem folytatódott a szlovákok nagy sorozata, két és fél perc alatt a törökök három triplát is értékesítettek, amivel 10 pont fölé nõtt az elõnyük. Hollingsworth és Alben ponterõs teljesítményével nem tudták tartani a lépést a szlovákok. A különbség 57-37-nél már 20 pont volt a két együttes között. Az 57-39-rõl induló negyedik negyedet ugyan 5-0-val indították a szlovákok, de érdemben nem sikerült szorossá tenniük a meccset. A törökök a negyeddöntõs csalódásuk és Caglar sérülése ellenére kivívták a világbajnoki részvételt, ezzel megmentették a tornájukat. Az utolsó napokra Szlovákia elfáradt, de a legjobb nyolc közé jutás sikerélményét már senki nem veheti el tõlük.

Eredmény
Törökország – Szlovákia 72-56 (16-9, 16-19, 25-11, 15-17)

Statisztika

Hirdetés