Hirdetés
Magyarország

Törökországba utazik az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Szerdán 17 órától a Fenerbahce Alagoz Holding csapata ellen lép pályára az Atomerőmű KSC Szekszárd. Az összecsapást megelőzően Horváth Zsófia foglalta össze utolsó, bajnoki mérkőzésük tapasztalatait, illetve a szerdai összecsapással kapcsolatos várakozásait.

Január 11, szerda
17:00 Fenerbahce Alagoz Holding – Atomerőmű KSC Szekszárd
Isztambul, Metro Energy Sports Hall

Múlt hétvégén tovább folytatódott a magyar bajnokság. Az Atomerőmű KSC Szekszárd együttese idegenben hozta a kötelezőt, már az első félidőben eldöntötték a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós elleni mérkőzést, melyet végül 65-92-re nyertek. A szekszárdi csapatból Miklós Melinda 18 ponttal, 5 lepattanóval, 9 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel, Ruthy Hebard 22 ponttal, 6 lepattanóval és 6 gólpasszal, míg Cyesha Goree 21 ponttal és 6 lepattanóval vétette észre magát.

“Szigetszentmiklósra ismételten foghíjasan utaztunk, de azt gondolom, hogy a kitűzött célunkat sikerült teljesíteni.” – kezdte Horváth Zsófia, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzője. – “Természetesen most sem játszottunk hibátlanul. Főleg a második félidőben, az utolsó negyedben voltak gondjaink, ezt leszámítva viszont mondhatjuk, hogy javarészt rendben voltak a dolgaink mind védekezésben, mind pedig támadásban.

Továbbra is kisebb a rotációnk, mint ahogy azt szeretnénk, ez pedig leginkább az utolsó játékrészben mutatkozott meg. Próbáltunk minél többet cserél, minél több játékost pihentetni, adott esetben pedig játéklehetőséget adni, ez pedig kicsit rendezetlenséget okozott a pályán. Sok volt az eladott labdánk, sok gyorsindítást engedtünk az ellenfélnek stb., ezáltal pedig a negyedet sajnos végül el is veszítettük. Mindenesetre, a végén mégiscsak sikerült egy magabiztos győzelmet aratnunk, és ez az ami számít, ez jelenleg a legfontosabb.” – fogalmazott a szekszárdi szakember.

Fotó: BKG-PRÍMA NATURA Szigetszentmiklós

Szerdán az Euroliga 9. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd idegenben folytatja szereplését a tavalyi döntős Fenerbahce Alagoz Holding csapata ellen.

“Ezt szerintem már mondanom sem kell, továbbra is hiányosan utazunk Törökországba. Ez ismételten jelentősen megnehezíti a dolgunkat, hiszen mondhatni egy világválogatott csapat ellen lépünk pályára. A Fenerbahce együttese nagyon jó egyéniségekből, egyénekből áll, egy olyan csapatról van szó, mely azt gondolom, hogy képes bárkit megverni a mezőnyben. Éppen ezért, szerintem elsősorban reális célokat kell kitűznünk magunk elé, olyan dolgokat gyakorolni, amikre tudunk építeni a jövőben. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltett kézzel fogunk pályára lépni, azt viszont fel kell ismernünk, hogy jelen esetben nem mi vagyunk az esélyesek.

Azt gondolom, hogy legfőképpen egyéni célokra kell helyeznünk a hangsúlyt. Például, jó lenne minél jobban kihasználni a perceket, s több játéklehetőséget adni azoknak, akik sérülésből térnek vissza. Pont azért, hogy ők is minél jobban beépüljenek a csapat rendszerébe. Ezután ugyanis nagyon fontos mérkőzések következnek mind a magyar bajnokságban, mind nemzetközi szinten, vagyis az ilyen szintű találkozókat – mint ez a Fenerbahce elleni is – maximálisan a gyakorlásra, építkezésre, fejlődésre kell felhasználnunk.” – mondta Horváth Zsófia, a szekszárdi együttes másodedzője.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés