Hirdetés
Európa

Törökországban hétfőn lehet döntés a szezon lezárásáról

Hirdetés

A Török Kosárlabda Szövetség (TBF) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy hétfőn 14 órától ülésezik a szervezet elnöksége. Sajtóhírek szerint a szezon lezárásáról dönthetnek, legalábbis a női szakágat tekintve erre van a legnagyobb esély.

Törökországban május 11-től adott feltételek mellett újranyithatnak a borbélyok, a fodrászatok, a szépségszalonok, valamint a bevásárlóközpontok és ezek bizonyos üzletei. Ugyanakkor a profi sportélet újraindítást felvezető intézkedések jelen pillanatban még nem szerepelnek az enyhítések között.

A női kosárlabdában ráadásul szakmailag is nehezen elképzelhető, hogy akár a nyár elején bármilyen lezáró tornát rendezzenek a 2019/2020-as évadnak. A légiósok és a külföldi szakemberek kivétel nélkül hazautaztak.

A versenyrendszerek felfüggesztése előtt a Török Kupát le tudták játszani és a Fenerbahce hódította el a trófeát.

A bajnoki tabellán a Fenerbahce állt az élen 18 győzelemmel és 2 vereséggel. Az egy meccsel kevesebbet játszó Galatasaray 16 győzelemmel és 3 vereséggel rendelkezett, míg a Cankaya és az Ormanspor 13 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella 3. és 4. helyét foglalta el.

Fotó: fenerbahce.org