Hirdetés
Magyarország

Törökországban szerepel a Ludovika-FCSM Csata:

:

Fotó: Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szerdán 15 órától a Ludovika-FCSM Csata az Orman Genclik otthonában lép pályára az Európa Kupa 2. fordulójában.

Az Orman Genclik az első fordulóban 76-74-es győzelmet aratott a Nika Syktyvkar otthonában.

“Jó csapat. Az első fordulóban idegenben diadalmaskodtak Oroszországban egy nagyon szűk mérkőzésen. Két teljesen ellentétes félidőt hozott az a találkozó. Simán vezetett ellenfelünk az elsőben. Speciális csapat, mert a két amerikai nagyon húzza a keretet. Ötös pozícióban két méter feletti magasságával egész Európában átlagon felüli játékos szerepel. A másik a hátvéd-irányítóposzton szereplő Danielle Robinson, aki kiváló játékos bontásban, dobásban, játékszervezésben. A török játékosok tapasztaltak. Szervezett csapat, akik hazai pályán extra erősek, de nyilvánvalóan megpróbálunk felkészülni a gyengeségeikből és ott előnyt kovácsolni. Kiváncsi vagyok milyen irányba folytatjuk szereplésünket a szekszárdi túra után.” – mondta Tursics Krisztián a klub videós riportjában, ahol a célokról is kérdezték.

“Minden mérkőzésen a győzelem és a cél. Továbbra is szeretnénk a játékunkat fejleszteni. Nagy öröm, hogy a fiatalok az Európa Kupában is fontos szerephez jutnak. Támadó és védő oldalon is próbálunk fejlődni és a soron következő magyar bajnoki mérkőzésen kamatoztatni az ott szerzett tapasztalatokat. Most is így megyünk Törökországba.” – tette hozzá a Ludovika-FCSM Csata vezetőedzője.

Tursics Krisztiánt a szekszárdi mérkőzés dobóformájáról is kérdezték. Akkor az első félidőben a Csata 12 triplakísérletéből 9 sikeres lett. Kérdés, hogy megismételhető-e ez Törökországban.

“Így legyen. Látni kell, hogy a Szekszárd elleni első félidő brutális volt dobóformában. Olyat nem midig produkál egy csapat. Bízom benne, hogy átmentjük ezt a formát. Mi egy dobó csapat vagyunk és remélem működni fog a dobás, de nem feltétlenül erre kell alapozni. Sok-sok más paraméterben előre kell lépni a győzelemhez.” – mondta Tursics Krisztián.

Szekszárdon Simon Zsófia és Zele Dorina nélkül szerepelt a Csata. “Én bízom benne, hogy legalább az egyikük rendelkezésre tud állni a szerdai mérkőzésen. Az nagy pozitívum lenne, ha mind a ketten bármiféle perceket eltöltenének a pályán. Meglátjuk, hogy az orvosi stáb mit dönt és milyen felállással tudunk játszani.” – fogalmazott Tursics Krisztián.

Az Orman Genclik magassági fölényben lesz a Csata ellen.

“Taktikailag erre készülünk. Ha van egy pozíció, ahol hiányosabbak vagyunk ellenfelünknél, akkor a taktikát megpróbáljuk úgy igazítani, hogy kompenzáljuk a lemaradásunkat. Ez viszont azt jelenti, hogy támadó oldalon remélhetőleg nekünk lesz előnyünk és akár egy futósabb, jobb dobófelállással előnyt kell valahogy kovácsolni abból, hogy lassabb, statikusabb, nem olyan védőerőt képviselnek a centereik. Meglátjuk hogy jövünk ki ebből, hogyan sikerül a felkészülés. Jót tett az egynapos pihenő a csapatnak és újra belevágunk a hosszú sorozatba, hiszen két mérkőzés vár a csapatra a héten.” – mondta Tursics Krisztián, akit zárásul kérdeztek, hogy a vasárnapi Sopron elleni találkozóra tekint-e előre Törökországban.

“Nincs rá szükség. Ebben a ciklusban a saját dolgainkkal kell foglalkozni és nem az euroligás ellenfeleinkre kell a hangsúlyt fektetni. A saját dolgunkat igyekszünk javítani és próbáljuk az erőnket feljebb emelni. Nem kell fókuszálni a soproni mérkőzésre. Ráérünk csütörtöktől, ha megérkeztünk Budapestre.” – összegzett a Csata szakvezetője.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés