Hirdetés
Európa

Törökországban tér vissza Frida Eldebrink:

:

Hirdetés

Az elmúlt évadban Szekszárdon szereplő, de térdsérülése miatt tavasszal távozó Frida Eldebrink Törökországban folytatja profi pályafutását klubszinten.

Korábban részletesen hírt adtunk arról, hogy Frida Eldebrink rehabilitációja két ütemben zajlott. Előbb tavasszal az volt a cél, hogy az Európa-bajnokságon minőségi percekkel segíthesse társait. Ezt újabb két hónap speciális munka követte, amikor a Telge Basket alakulatával dolgozott. A novemberi Eb-selejtezőkön átlagolt 35.1 perc, 11.5 pont, 3.5 lepattanó és 2.5 gólpassz már azt mutatta, hogy közeledik a visszatérése. Erre hétfőn került sor.

A török Botas a hivatalos felületein adta hírül, hogy a 2017/2018-as szezon után visszatér a csapathoz Frida Eldebrink. A svéd irányító abban az évadban remek teljesítményt nyújtva segítette a török gárdát: 26 bajnokin 14.1 pontot, 3.4 lepattanót és 3.7 gólpasszt átlagolt.

Felemás szezont teljesít a Botas. Jól kezdtek, de financiális okok miatt a válogatott szünet után Shey Peddy, Kelsey Mitchell és Temi Fagbenle sem tért vissza a klubhoz. Azóta a versenyképességük jelentősen visszaesett.

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd – Jantner Zsolt

Hirdetés