Hirdetés
Archivum

Törökországgal mérkõzik az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig három mérkõzést játszik az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában a portugáliai A-divíziós Európa-bajnokságra készülõ U20-as válogatott. Az ellenfél Törökország lesz.

Az elmúlt hétvégén Franciaországban szerepelt a magyar csapat. A találkozókról korábban közöltünk rövid összefoglalókat. Rendkívül hasznos erõfelmérõk voltak, melyek mérlege két vereség és egy gyõzelem (92-73, 66-62, 61-69). Az elsõ mérkõzésen 25-30 percen át jól tartotta magát a magyar csapat, majd jobb lepattanózással, kemény védekezéssel érvényesítette fölényét a francia válogatott. A második meccsen már jobban tartották a lepattanókban a lépést a mieink. A második negyed elején történt egy sajnálatos sérülés. Weninger Virág a szemére kapott egy csúnya ütést. A harmadik mérkõzésen extra motiváltan játszott válogatottunk és gyõzelemmel tudta lezárni franciaországi szereplését.

Koronics András a válogatott technikai vezetõje lapunknak elmondta, hogy Dubei Deborával kiegészült a csapat. A magyar küldöttség a csehországi Európa-bajnokságról szerdán érkezett meg Székesfehérvárra és Dubei ekkor csatlakozott az U20-as csapathoz. A tervek szerint a hétvégén pályára is fog lépni. Weninger Virág franciaországi sérülése gyógyul és szintén játszhat. Ugyanúgy, ahogy nem zárható ki egy-egy mérkõzésen Studer Ági pályára lépése sem.

Ebben a felkészülési idõszakban ez a második olyan hétvége lesz a magyar U20-as válogatott életében, amikor egymást követõ három napon pályára fog lépni. Az Európa-bajnokság csoportköre is hasonló ritmusban kerül lebonyolításra, ezért ezek az alkalmak arra is jók, hogy alkalmazkodjon ehhez a meccsterheléshez válogatottunk.

Érdemes néhány szót ejteni riválisunkról is. A törökök tavaly óriási csatában a 13. helyen zártak, így meg tudták õrizni A-divíziós tagságukat. Nagyon fiatal csapattal szerepeltek, hatan még az idei évben is visszatérnek a tornára abból a keretbõl. A csapatuk jórészt az isztambuli óriásklubok bázisainak növendékeire épül. Öten a Besiktas, hárman a Galatasaray és ketten a Fenerbahce utánpótlásából érkeznek. A találkozó abból a szempontból is hasznos tapasztalatokkal szolgálhat, hogy a mieink azonos ágon vannak a török csapattal a portugáliai kontinenstornán, így a keresztjáték során akár velük is találkozhatunk.

Hirdetés