Hirdetés
Archivum

Törökországgal vívott felkészülési meccseket az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában vívott felkészülési mérkõzéseket Törökországgal az U20-as válogatott. Gáspár Dávid vezetõedzõt kérdeztük az elsõ nyári találkozók tapasztalatairól.

Az elsõ mérkõzésén a magyar válogatott 64-50-es, a másodikon 55-51-es gyõzelmet aratott Törökország felett. “A török válogatott nagyon jó szerkezettel érkezett. Voltak kifejezetten alsó posztos ötös játékosaik, akiknek a védése okozott bizonyos periódusokban problémát, így tudtuk ezt gyakorolni.” – kezdte visszatekintését Gáspár Dávid, majd így folytatta:

„Ami kellemetlen volt ellenük, hogy két mérkõzés, 80 perc és abból 70 percet zónáztak. Kettõ-három, kettõ-egy-kettõ, három-kettes zónát játszottak végig, amire kevés idõnk jutott felkészülni. Improvizálnunk kellett a mérkõzés folyamán. Voltak periódusok, amikor jól reagáltunk és voltak, amikor kifejezetten rosszul erre a védekezési fajtára. Szépen kiütközött az, hogy ezen a téren biztosan elõre kell lépnünk.” – összegzett válogatottunk szakvezetõje, aki beszélgetésünk során mégis kifejezetten hasznosnak értékelte a hétvégi erõpróbákat.

„Azt ugyan sajnáltuk nagyon, hogy az ember elleni játékot nem sikerült gyakorolnunk. Összességében mégis értékesnek tartom a hétvégi mérkõzéseket. Sok minden kiderült a stáb számára, hogy mely játékosoktól mire számíthatunk. Mindenképpen leszögezném viszont, hogy a felkészülés tart, semmi nem dõlt el véglegesen és a játékunk is erõsen formálódóban van.” – tette hozzá Gáspár Dávid.

A török meccsek után még nem volt keretszûkítés, a munka a jövõ hét elején folytatódik. „Budapesten, Pasaréten leszünk és a hétvégén utazunk Olaszországba. Bormióban játszunk két edzõmeccset az olasz válogatott ellen. Bízom benne, hogy akkor már az ember elleni támadást is fogjuk tudni fejleszteni.” – zárta beszélgetésünket Gáspár Dávid.

Hirdetés