Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Törökországi Európa Kupa rajt előtt a Győr – Iványi Dalmát kérdeztük:

:

Fotó: Krizsán Csaba

Hirdetés

Szerdán 17 óra 30 perctől az Európa Kupa B-csoportjában az UNI-Győr – MÉLY-ÚT a török Elazig Il Özel Idare vendége lesz. Iványi Dalma vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Október 13., szerda
17:30 Elazig Il Özel Idare – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Elazig, Elazig Il Özel Idare Spor Salonu

A Győr vasárnap 75-54-re múlta felül a Vasas Akadémiát. “Nagyon jó volt a Vasas elleni mérkőzés. Örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak is. Főleg az első félidőben mutattuk azt az arcunkat, amit szeretnénk az egész szezonban. Kimondottan jó ritmusban, agresszívan és kellő lendülettel játszottunk. Látszik az előrelépés, a fejlődés a csapaton. Ezen az úton kell tovább mennünk és megpróbálni hasonlóan játszani. Akár már most az Európa Kupa mérkőzésen.” – tekintett vissza a vasárnapi összecsapásra Iványi Dalma.

Az Európa Kupában a Győr csoportellenfelei az Elazig Il Özel Idare, a BC Prometey és az ACS Sepsi-SIC lesznek. A részletes csapatbemutatónk ITT olvasható. Iványi Dalmát így arról is kérdeztük, hogy hol helyezkedik el idén a győri csapat életében az Európa Kupa.

“A szezon elején azt a célkitűzést fogalmaztuk meg magunk felé, hogy az Európa Kupában is próbáljunk meg előre lépni az elmúlt évhez képest. Megcélozni a csoportból való továbbjutást. Az alapozás alatti kálváriánk miatt lehet, hogy egy kicsit át kell értékelni ezt. Ettől függetlenül szeretnénk a hat alapszakasz mérkőzést kihasználni arra, hogy megmérettessük magunkat a nemzetközi porondon. Itt teljesen más stílusú csapatokkal fogunk találkozni. Attól függetlenül, hogy nem volt ideális a felkészülésünk, szeretném, hogy minden mérkőzésnek a tudásunk legjavát beleadva a győzelem reményében menjünk neki. Nagyon nehéz előzetesen felmérni, hogy ez mire lehet elég. Mi a szerdai nyitó meccsre is úgy készülünk, hogy próbáljuk tovább vinni az eddigi teljesítményünket és 100%-ot adni.” – fogalmazott Iványi Dalma.

A Győr az elmúlt évadban is ott volt a sorozatban. Az akkori buborékos tornákkal ellentétben a lebonyolítás visszatér a klasszikus rendszerbe, ami hat csoportmeccset jelent utazásokkal. Ez továbi értékes tapasztalatokat adhat.

“Mindenféleképpen így van. Azért is mondtam, nagyon fontos, hogy két fronton tudjunk versenyezni. Felkészíti a csapatot, a játékosokat arra a szintre, ahova szeretnénk eljutni, hogy egy ilyen sorozatterhelésben is álljuk meg a helyünket. Ez a hat meccs nagyon értékesnek ígérkezik. Nehéz és fárasztó lesz, de kíváncsian várom és bízom benne, hogy sikerül jó mérkőzéseket játszanunk.” – mondta az UNI-Győr – MÉLY-ÚT vezetőedzője.

Iványi Dalmát az Elazig elleni összecsapásról is kérdeztük.

“Jó szerkezetű csapat 7-8 jó egyéni játékossal, akik közül mindenki tudja a helyét. Sok múlik azon, hogy például a két bedobó játékosuk milyen napot fog ki. Sokat az ő kezünkben van a labda.” – kezdte a győriek vezetőedzője. “Védekezésben agresszíven támadják a labdát. Ez jellemző a török kosárlabdára, hogy az irányító játékosokat egész pályán hajtják. Vannak minőségi belső posztos embereik, akikre szintén felhívtuk a figyelmet. Nagyon fontos lesz, hogy egyénileg hogy fogunk védekezni és hogy fogjuk ezeket az egyéni megoldásaikat megállítani. Felhívtuk arra is a lányok figyelmét, hogy támadásban próbáljunk jó ritmussal játszani, de türelmesen és okosan. Az látszik, hogy védekezni nem szeretnek. Ha ott megdolgoztatjuk őket, akkor előbb-utóbb kilukadhatnak.”

Fotó: Krizsán Csabauni

Hirdetés