Hirdetés
3x3

Törölték a 3×3-as Európa-bajnokságot:

:

Hirdetés

A Holland Kosárlabda Szövetség számolt be arról, hogy törölték a belgiumi Antwerpenbe tervezett 3×3-as Európa-bajnokságot. A június végéről elhalasztott rendezvényt szeptember 24. és 26. között bonyolították volna le 12-12 női és férfi csapattal.

Robert Rieblinger a FIBA 3×3-as szakágának fejlesztési menedzsere a közleményben úgy fogalmazott, hogy a COVID-19 világjárványt körülvevő legfrissebb fejlemények eredményeként hozták meg a döntést. Kiemelte, hogy az utóbbi napokban ismét szigorúbb korlátozó intézkedéseket vezetett be a belga kormány és más európai országok kormányzatai is. Ezen felül hangsúlyozta, hogy a sportolók egészségét is figyelembe véve hozták meg a döntést a fogadó ország kosárlabda szövetségével, valamint a helyi szervező bizottsággal közösen.

Mint ismert, a 3×3-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott nem volt alanyi jogon résztvevő. A nyári tervek szerint az első számú beugrók lettek volna a magyar lányok, ha a 12 fős mezőnyből nem mindenki tudta volna vállalni az indulást.

A rendezvény elmaradása nem módosít a távlati terveken, a 2021-es kontinenstornának szeptember 10. és 12. között továbbra is Párizs a házigazdája.

 

Hirdetés