Hirdetés
Archivum

Toronymagas favorit a UCONN:

:

Hirdetés

A hétvégén nyilvánosságra hozták az amerikai egyetemi nõi kosárlabda bajnokságban tevékenykedõ szakemberek hagyományos szezon elõtti szavazásának végeredményét. Ebbõl kiderül, hogy a mesterek a 78 találkozó óta veretlen UCONN-t tartják a bajnokság legnagyobb favoritjának.

Az amerikai egyetemi nõi kosárlabda bajnokság 40 magasan jegyzett szakemberét idén is megszavaztatták a bajnokság végeredményérõl. A mesterek közül 39-en a Connecticuti Egyetem, a UCONN Huskies nõi kosárlabdacsapatának végsõ sikerét jósolták. Az egy ellenszavazatot a Baylor gárdája kapta.

Nem meglepõ a UCONN fölénye. Az amerikai válogatott mestereként is dolgozó Geno Auriemma hölgykoszorúja az elmúlt két évben veretlenül ért fel a csúcsra, így idén még úgy is favoritként tartják õket számon, hogy a korábbi esztendõk sikercsapatából öten végeztek, köztük a legnagyobb ász Tina Charles is.

A szavazatok összesítése után a második az elmúlt szezonban a Final Four elõdöntõjében a Connecticuttól vereséget szenvedõ Baylor együttese lett, míg a harmadik helyen a 2010-es Final Four döntõjében elbukó Stanford végzett. A negyedik és ötödik helyre szintén két rendkívül stabil alakulat, a Tennessee és a Xavier futott be.

Érdekesség, hogy a legutóbbi hét alkalommal, amikor a UCONN-t tartották a szakemberek a legnagyobb esélyesnek, Geno Auriemma gárdája mindig bejutott a Final Fourba.
 

A szezon elõtti szavazás végeredménye

1. Connecticut 992 pont
2. Baylor 934
3. Stanford 922
4. Tennessee 886
5. Xavier 818
6. Duke 802
7. Ohio State 759
8. Texas A&M 664
9. Kentucky 649
10. Oklahoma 595


Még több wbasket! Ezentúl a tumblr szolgáltatásán is elérhetõ a wbasket.hu, érdekességekkel, képekkel a nagyvilágból és itthonról!

Hirdetés