Hirdetés
Archivum

Történelmi elõdöntõk az U19-es Vb-n:

:

Hirdetés

Ahogy arról korábban már nagy terjedelemben beszámoltunk, az U19-es Világbajnokságon az elõdöntõben USA – Belgium és Ausztrália – Spanyolország párharcok lesznek. Történelmet írt Bangkokban ezen négy nemzet.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

A nõi kosárlabda történetében elõször fordult elõ, hogy az U19-es Világbajnokságon ugyanazon négy nemzet válogatottja jutott az elõdöntõbe, melyek azt megelõzõen a felnõtt Világbajnokságon is a legjobb négy mezõnyét alkották.

A szombati párosítások:
12:00 Ausztrália – Spanyolország
14:30 USA – Belgium

Az erõviszonyokat tekintve USA nagy favorit Belgium ellen. Ez még akkor is igaz, ha a belgáknál Billie Massey személyében egy olyan ikonikus játékos tör utat magának, aki a másik ikon Emma Meesseman-hoz karriert futhat be.

Ausztrália és Spanyolország csatája megjósolhatatlan. Az ausztrálokat ismerjük, a csoportkörben találkoztunk velük. Karakteres centerjátákot mutatnak egy hatékony külsõ sorral megtámogatva. A spanyoloknál pedig az a Maria Pendande, Helena Pueyo, Aixa Wone – féle generáció verseng, akiktõl tavaly Udinében az U18-as Európa-bajnokság elõdöntõjében vereséget szenvedtünk.

Hirdetés