Hirdetés
Archivum

Történelmi kupadöntõre készülnek Ausztriában:

:

Hirdetés

Vasárnap 13 órától rendezik a Multiversum Schwechat arénában az Osztrák Kupa 2019-es fináléját. A Horváth Lillával felálló BK Raiffeisen Duchess és az UBI Graz méri össze az erejét.

Történelmi fináléra készülnek Ausztriában, hiszen 10 év után egészen biztosan új csapat hódítja el a trófeát. Mint ismert a Flying Foxes korábban mûködõ formájában megszûnt. A bécsi klub ugyanis új tulajdonos mellett eredményorientált profi csapatot nem üzemeltet, ezzel pedig a nyomasztó dominanciájuknak is vége. Egyértelmûen új korszakot hozva az osztrák bajnoki és kupa-küzdelmek erõviszonyait tekintve.

Olyan szempontból is fontos esemény jön az osztrák nõi kosárlabdázás életében, hogy a férfi válogatottjuk Nagy-Britannia elleni 2021-es Eb-elselejtezõ mérkõzése elõtt az ORF Sport Plus élõ közvetítése mellett rendezik a döntõt. Nagy reményeket fûznek hozzá, hogy sikerül egy kicsit népszerûsíteni a nõi szakágat.

A BK Raiffeisen Duchess 2003-ban nyert utoljára Osztrák Kupát, míg UBI Graz alakulatának soha nem sikerült elhódítania ezt a trófeát. A fináléig vezetõ úton a Basket Flames alakulatát búcsúztatták Horváth Lilláék 69-61-es gyõzelemmel. A grazi alakulat pedig a Vienna D.C. Timberwolves csapatát ütötte ki. A 80-36-os meccsen nem voltak egy súlycsoportban a felek.

Idén a BK Raiffeisen Duchess és az UBI Graz háromszor találkozott. Mindhárom összecsapás grazi sikert (58-56, 71-53, 66-52) hozott. Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy a felek utolsó találkozása óta két játékossal egészült ki a klosterneuburg-i alakulat, ami teremthet új versenyhelyzetet. A kupa ráadásul egy mérkõzés idegen környezetben, felfokozott idegállapotban. Ilyenkor bármi lehet. Horváth Lilla csapatának honlapja például az “év legfontosabb” meccsének titulálta a finálét.

A BK Raiffeisen Duchess beharangozó videója:

Hirdetés