Hirdetés
Archivum

Történelmi triplázás után a TFSE:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték a 2019-es Hepp Kupa négyes döntõjét. A trófeát a TFSE hódította el, mely ezzel történelmi triplázást mutatott be idén tavasszal. Az Amatõr Bajnokság Piros Csoportjában, az Egyetemi Bajnokságban és a Hepp Kupában is aranyérmet szerzett. Magyar Bianka vezetõedzõt kértük a vasárnapi siker után, hogy tekintsen vissza a négyes döntõre.

Fotó: TFSE

Fotó: TFSE

A Hepp Kupa Final Four elõdöntõjében a TFSE 86-66-ra gyõzte le a Tatabányát. Az elmúlt hetek nagy terhelése mellett bõ rotációt alkalmazott a TF, így minden bevethetõ játékos pályára lépett és mindenki betalált. „Ahogy említetted, az elõdöntõt a Tatabánya csapatával játszottuk. Úgy gondolom, hogy a gyõzelem nem forgott veszélyben. Nagyon örülök neki, hogy mindenki tudott játszani és pontot dobni. Magabiztos 20 pontos különbséggel gyõztünk és így vasárnap döntõt játszhattunk az Ajka csapatával.”- tekintett vissza beszélgetésünk elején az elõdöntõre Magyar Bianka.

A finálét a Hepp Kupában az élvonalbeli rutinnal rendelkezõ játékosokkal felálló Ajkával vívta a TFSE. A két legerõsebb mérte össze az erejét a döntõben, mely a TF számára nyolc nap alatt az ötödik tétmeccs volt. Szoros, kifejezetten élvezetes csata kerekedett. Végül az egyetemi csapat hat triplát szerezve, a duplákat 60%-al értékesítve, 22 gólpasszal zárva aratott 77-72-es sikert.

„Végletekig kiélezett meccset vívtunk. A második félidõben és annak is a második felében tudtunk picit elhúzni. Az egész szezon során igazi csapatként mûködtünk, ezt az is mutatja, hogy a mi adtuk az egyik legtöbb gólpasszt a bajnokságban. Erre külön büszke vagyok. A feldobás elõtt volt bennem egy kis félsz, hogy a lányoknak lesz-e energiája ezt az utolsó meccset sikeresen megvívni és a kupát elhódítani. Óriási szívvel és hatalmas küzdeni akarással sikerült megnyerni a Hepp Kupát.” – mondta Magyar Bianka.

Sûrû nyár vár a TF játékosaira. Július végén rendezik az egyetemi Európa-bajnokságot Poznanban, ahol intézményi csapatok vetélkednek. Azt megelõzõen pedig Nápolyban Universiadét rendeznek. Magyar Biankát így a további programról is kérdeztük:

„Július 20-án kezdõdik az egyetemi Európa-bajnokság a lengyelországi Poznanban. Nagyon örülök, hogy lehetõséget kaptam az Universiade válogatottban másodedzõként és három játékosunk is tagja a bõ keretnek. Õk Varga Barbara, Kováts Gabriella és Vörösházi Jázmin. Most itt készülünk Székesfehérváron egy hétig, utána pedig Sopronban folytatódik a közvetlen válogatott felkészülés a nápolyi Universiade elõtt.” – válaszolta a TFSE vezetõedzõje, aki nagyon bízik egy sikeres Universiade szereplésben is.

„A lányok két hét pihenõt kapnak a szezon után. Július elején kezdjük a felkészülést az Universiade után. Addig a játékosaink egyéni programot teljesítenek és egyéni képzéseken vesznek részt. Nagyon készülünk a tornára, mert szeretnénk bejutni a legjobb nyolc európai egyetemi csapat közé. Hamarosan el fog dõlni, hogy tudunk-e indulni az A-csoportban vagy a B-csoportban folytatjuk. Az további fejlõdési lehetõség lenne, ha a TFSE jövõre a legmagasabban osztályban indulhatna.”

A hazai egyetemi versenyrendszert tekintve lesznek változások a keretben a következõ évadra. „Vannak, akik kiöregednek. Jövõre nem lesz a MEFOB csapatban Karlócai Julianna és Miháczi Diána, illetve Varga Barbara fél évre Erasmus programra megy Spanyolországba. Ebben a sorozatban így nélkülük fogunk szerepelni. Csatlakoznak viszont hozzánk fiatal, tehetséges elsõéves hallgatók.” – fogalmazott Magyar Bianka.

Azzal vezettük fel a visszatekintõ összeállítást, hogy történelmet írt a TFSE. Amióta a jelenleg ismert versenyrendszer mûködik itthon, még soha nem volt példa arra, hogy az élvonal mögötti küzdelmek során egy klub három trófeát szerezzen a felnõttek között. „Végtelenül büszke vagyok! Nem gondoltam volna a szezon elõtt, hogy a Hepp Kupát, az NB1/B-t és a MEFOB-ot is megnyerjük. Ráadásul amióta a Hepp Kupa létezik, elõször tudta a TFSE megnyerni.” – összegzett Magyar Bianka vezetõedzõ.
 

Fotó: TFSE

Fotó: TFSE

Hirdetés