Hirdetés
3x3

Tóth Cecília a 3×3-as olimpiai tornáról:

:

Hirdetés

Korábban beszámoltunk arról, hogy Tóth Cecília bekerült a tokiói olimpia 3×3-as kosárlabda tornájának játékvezetői keretébe. A Szegeden élő nemzetközi játékvezető a Nemzeti Sportnak adott nagyinterjút, melyben beszélt a 3×3-as olimpiai tornáról.

Az utolsó bajnoki fordulóban, a március tizenegyedikei zárt kapus Alba–Körmend férfimeccs szünetében. Igaz, ezzel kissé megszegtem a szabályokat… A nemzetközi szövetség nem szereti, ha a bírók a félidőben megnézik a telefonjukat, én megtettem, mert már izgultam, sejtettem, aznap jön az értesítés, ha kiválasztanak. Nagyon örültem, ám nem voltam maradéktalanul boldog, mert már mi is hallottuk, hogy az olimpia megrendezése is veszélyben van a koronavírus-járvány miatt. Ellenben amikor néhány hónappal korábban otthon megtudtam, hogy az indiai kvalifikációs tornára – amit később szintén elhalasztottak – kijelöltek, akkor sikongattam és ugráltam a lakásban, a kutyám pedig értetlenkedve nézett rám, hogy mi baja a gazdinak…

fogalmazott a lapnak Tóth Cecília, aki szerint helyes döntés született az ötkarikás játékok elhalasztásával és “azok után, ami történik, szüksége lesz a világnak egy jól megrendezett, sikeres olimpiára.” A jövő évi rendezéssel kapcsolatban azonban játékvezetői oldalról is több a kérdőjel még.

Ez egy összetett kérdés, mert nem lehet készpénznek venni, hogy jövőre nem változtatnak az idénre kijelölt játékvezetői kereten, másrészt persze óriási megtiszteltetés és minden bizonnyal hatalmas élmény lesz, ha ott lehetek. Ugyanis bíróként is a hazámat képviselem.

– tette hozzá.

Hirdetés