Hirdetés
Magyarország

Tóth Franka a DVTK nyújtotta fejlődési lehetőségről:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK együttesében folytatja pályafutását Tóth Franka, akivel a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában készült egy beszélgetés.

Bár Tóth Franka kapott a korosztályos Európa-bajnokságokon elért sikerek után ajánlatot amerikai egyetemekről, de végül úgy döntött nem megy át a tengerentúlra.

“Most jelen pillanatban nem. A fejlődésem szempontjából úgy gondoltam, hogy jobb ha itthon maradok. Örültem a miskolci lehetőségnek. Úgy vélem, hogy ez biztosítja a fejlődést.” – fogalmazott a múlt héten érettségiző tehetség. “Most csütörtökön volt a szóbelim. Az én sulimban még volt lehetőség szóbelizni. Túl vagyok rajta, sikerült minden és várom a következő lépéseket az egyetem és majd a szezon kapcsán is.”

A felsőfokú tanulmányok szempontjából Tóth Frankának döntenie kell, hogy a fővárosban vagy Miskolcon folytatja az iskolát.

“Ezen gondolkozni kell. A nemzetközi tanulmányok szakon szeretnék tovább menni és az szerencsére van Miskolcon is. A döntés az én kezemben van szerencsére.” – tette hozzá, majd reményét fejezte ki, hogy a profi pályafutásával összeegyeztethetőek lesznek a tanulmányai. “Remélem igen, mivel egész életemben ezt csináltam. Ha nem is ezen a szinten, de hasonlóan párhuzamosan. Az utánpótlásban is elég sokat és keményen edzettünk, mellette pedig elég komoly iskolát végeztem. Ez is egy átállás lesz, de remélem sikerülni fog.”

Miskolcon a DVTK-nál egy fiatal csapatban fejlődhet tovább Tóth Franka.

Völgyi Péter megkeresett és felvázolta a DVTK terveit. El kellett gondolkoznom a dolgokon. Az, hogy kiderült: egy fiatal és ambíciózus csapatot szeretnének építeni, megkönnyítette a döntést. Apukám és anyukám is támogattak. Ők is azt nézték, hogy mi a jobb nekem szakmailag és a tanulás szempontjából.

– nyilatkozta a fiatal tehetség, aki szerint a miskolci élet “nagy váltás lesz, de sok mindenkit ismer a csapatban és a stábból, ők segíteni fognak.”

Tóth Franka már dolgozott együtt Földi Attilával, aki a DVTK szakvezetője lesz a következő évadtól. “Amikor eldőlt, hogy ő lesz a vezetőedző, én örültem ennek. Szerintem jól dolgoztunk együtt és várom vele a közös munkát.” – tette hozzá, kiemelve, hogy a fiatalítási tervekből sokat profitálhatnak. “Ez a döntés ránk nézve pozitív. Több lehetőséget fogunk kapni és remélhetőleg hosszú távon építhetünk egymásra.”

Az ELTE-BEAC Újbudától szerződtetett feltörekvő játékos arról is beszélt, hogy tart-e a nemzetközi kupaszerepléstől.

Nem, mert az első időszak arról fog szólni, hogy összeszokjunk és mindenki fejlődjön. A nemzetközi szereplés az első évben szerintem nem az első számú kérdés lesz. Most azon lesz a hangsúly, hogy bizonyítsunk ilyen fiatal és ambíciózus csapattal is lehet jól szerepelni. 

Komoly visszhangot váltott ki a szurkolók körében a DVTK csapatépítési koncepciója.

“Én nem írnám le magunkat, mert fiatalok vagyunk. Mindenkiben ott van a lendület és meg szeretné mutatni, hogy mit tudunk. Helyezésekről nem beszélnék, mert még nem alakult ki a magyar mezőny. Sikereket szeretnénk elérni.” – fogalmazott Tóth Franka, akinek a távlati tervei között szerepelhet külföld. “Mindenféleképpen szeretnék a későbbiekben külföldre menni. Európa vagy Amerika is akár. Ez még nagyon messze van. Most arra szeretnénk figyelni, hogy Miskolcon tudjak bizonyítani, hogy utána a későbbi álmaimat is megvalósíthassam.”

Hirdetés