Hirdetés
3x3

Tóth Orsolya a 3×3-as U23-as válogatott összetartásáról:

:

Hirdetés

Debrecenben töltött két hetet a 3×3-as U23-as női válogatott, köztük a Vasas Akadémia 2000-ben született játékosa, Tóth Orsolya is. A 178 cm-es kosaras kiválóan érezte magát, s mint mondta, egyébként is csupa kellemes élmény fűzi a hajdú-bihari megyeszékhelyhez – olvasható a Debreceni Sportcentrum honlapján megjelent riportban.

Az első héten népesebb társaság gyakorolt együtt, majd a második héten hárman a korosztályunkból. Egyéni képzéseket is tartottak nekünk,  tréningeztünk a felnőttekkel is közösen, és a végén meccseltünk is velük. Jól éreztem magam, és nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztem a nagyobbaktól. Debrecen egyébként is a szívem csücske, hiszen itt értem el eddigi legnagyobb sikeremet 2017-ben az U18-as csapat tagjaként, amikor megnyertük a 3×3-as Európa-bajnokságot – fogalmazott a sportoló, akit akkor – mindössze 16 esztendősen – a torna legjobbjának választottak. – Egy esztendővel később is játszottam a cívisvárosi kontinenstornán, akkor nem jutottunk a legjobb négy közé, azonban az utána való évben Eb-bronzérmet szereztünk a válogatottal

– nyilatkozta Tóth Orsolya.

Tóth Orsolya jelenleg az U23-as gárda tagja, ott is a fiatalok közé tartozik, de bízik benne, hogy idővel, kellő rutint szerezve bekerülhet a felnőtt csapat bő keretébe is, s később fel tudja venni a versenyt a többiekkel a csapattagságért. – Ők rutinosabbak nálam, és összeszokott gárdát alkotnak, de szeretnék majd előrelépni ezen a téren – jelentette ki.

Az ifjú hölgy neve nem csupán a hazai utánpótlás kosárlabdát behatóbban ismerők számára cseng ismerősen, hiszen az Instagram-oldalát jelenleg több mint 32 ezren követik.

A 2017-es Eb után a FIBA közzétette a játékomról készített videóját, amelyet több millióan néztek meg. Ezt más portálok is átvették, például a Bleacher Report, ennek köszönhetően hirtelen lett 30 ezer követőm az Instán. Rá egy évre volt még egy jelentős ugrás, akkor már több mint 40 ezren követték a fotóimat, videóimat. Jól esik, hogy ilyen sokan figyelnek rám, de elsősorban a játékra és a céljaimra fogok koncentrálni a jövőben is.

– szögezte le a kosárlabdázó.

Fotó: Vasas Akadémia

Hirdetés