Hirdetés
3x3

Tóth Orsolya a FIBA kiemeltjei között:

:

Hirdetés

A szerdán kezdődő U23-as 3×3-as Világbajnokság előtt a FIBA munkatársai összegyűjtöttál azokat a játékosokat, akikre szerintük a tornán érdemes megkülönböztetett figyelmet fordítani, teljesítményükkel főszereplők lehetnek. Az összeáállításba Tórh Orsolya is bekerült.

Fotó: FIBA.Basketball

A nemzetközi szövetség összeéllítása kiemeli a korábbi U18-as sikereket, a nagy ismertséget hozó videót és azt, hogy magasabb korosztályba lépve is bizonyíthat Tóth Orsolya.

A Vasas tehetsége mellett a FIBA top10-es listáján Evgeniia és Olga Frolkina (Oroszország), Anastasiya Sushchyk (Fehéroroszország), Wenxi Ha (Kína), Victoria Majekodunmi (Franciaország), Theresa Simon (Németország), Mai Yamamoto (Japán), Ilse Kuijt (Hollandia), Ritah Imanishimwe (Uganda) és Viktoriia Kondus (Ukrajna) szerepel.

Október 2. és 6. között rendezik az U23-as 3×3-as Világbajnokságot Kínában. Süle Krisztina és Delmis Angéla csapatát a seregszemlén Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Kováts Gabriella és Tóth Orsolya alkotja. A csoportok beosztása szerint mieink a “B” jelű ötösbe kerültek Kína, Hollandia, Svájc és Sri Lanka mellé.

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak a felek. Továbbjutás esetén válogatottunk a D-csoportból kapna riválisát, ahol Ukrajna, Franciaország, Japán, Olaszország és Türkmenisztán szerepel.

Válogatottunk, szerdán magyar idő szerint 14 óra 15 perctől Svájc ellen debütál, majd aznap 15 óra 35 perctől Sri Lanka lesz a rivális. Beharangozó a találkozókhoz ITT olvasható. Október 4-én, pénteken 10 órától Kína ellen folytatjuk a szereplést. A csoportkört október 4-én 12 óra 15 perctől Hollandia ellen zárjuk.

Süle Krisztina szövetségi kapitánnyal készült nagyinterjúnk IDE KATTINTVA érhető el.

Hirdetés