Hirdetés
Magyarország

Tóth Orsolya – Még az olimpiai szereplés is megtörténhet:

:

Hirdetés

A vasárnap megrendezett teljes fordulón hat mérkőzést játszottak a női kosárlabda élmezőny csapatai. A Budapesten megrendezett 14. forduló során a Ludovika-FCSM Csata a Vasas Akadémia együttesét fogadta a Ludovika Arénában, melyet bravúrosan, végig vezetve 68-73-ra az angyalföldiek nyertek. A mérkőzés vendég csapatának egyik sztárja az alig 21 éves Tóth Orsolya volt, akinek a neve már a FIBA 3×3-as versenyeken elért eredményei miatt is ismerősen csenghet. Orsi védekezésben is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a találkozó során, ám leginkább mégis a támadó térfélen is jeleskedett – összesen 30 percet töltött a pályán, mely idő alatt 20 pontot és 9 lepattanót szerzett, illetve 2 gólpasszt is kiosztott.

A 2022-es év M4 Sport kosárlabda magazinjában 1. részében Tóth Orsolyát látták vendégül, akivel előszőr is a Csata elleni győzelemre emlékeztek vissza.

“A statisztikai mutatók alapján azt gondolom, hogy alapvetően amiben felülmúltuk a Csatát, az a lepattanózás volt. Hiszen egy jól dobó csapatról beszélünk, akik, hogyha hibáznak, azért van keresnivalónk a lepattanóknál. Tehát ez nagyon nagy részben járult hozzá a győzelemhez. Főleg a támadólepattanók számítottak, hiszen általuk nagyon sok másodkörös lehetőségünk adódott.” – beszélt Tóth Orsolya a siker kulcsáról, akinek az összesített 12 csapatlepattanóból kilencet sikerült szereznie. 

“20 pontot, illetve 9 lepattanót sikerült szereznem a találkozó végére, amikért egyenlő szinten dicsért meg a szakmai stáb. A pontjaim száma elsősorban nem saját magamnak köszönhető, hanem a kiváló csapatvédekezésünknek. Sok labdát sikerült szereznünk, amiből adódtak a gyorsindítások – azok végén pedig legtöbbször én vártam a labdát, így mondhatni, hogy az esetek többségében csak jókor voltam jó helye.

A gyorsindítások leginkább az első félidőre voltak jellemzőek, a fordulás után kicsit beragadtunk, amivel az ellenfél fel is zárkózott. Mivel a végére szoros lett a mérkőzés, így mondhatom, hogy eléggé elfáradtunk – sokat kivett belőlünk a győzelem, de ez természetesen megérte. Számomra a megnyugvást talán az hozta el, amikor az utolsó zicceremet bedobtam. 5 pontra nőtt a csapatok közti különbség és akkor már éreztem, hogy biztos a siker.”

Tóth Orsolya pályafutása nagyon érdekes abból a szempontból, hogy nem csak nagypályán remekel, hanem a 3×3-as utánpótlás válogatottban is sikert-sikerre halmoz, hiszen a fiatal tehetség hatalmas népszerűségre tett szert a közösségi média oldalakon is. 

“A jövőmet tekintve én nagyon szeretném mind a két sportágat folytatni, ugyanis megegyező, de alapjaiban mégis különböző sportokról beszélünk. Például most nyáron kaptam meghívást a felnőtt válogatott bő keretébe is – aminek kifejezetten örültem, hiszen egy hatalmas megtiszteltetés ez számomra – de tudom, hogy a 3×3-at se tudnám otthagyni. Mind a kettő közel áll a szívemhez, a 3×3-as csapattal pedig még az olimpiai szereplés is megtörténhet. Ehhez természetesen még nagyon sokat kell dolgozni – jelenleg még csak az U23-as kötelezettségeimre szeretnék koncentrálni – de például egy jó klubszezon már egy kiváló alapként szolgál.”

A mediaklikk.hu Kosárlabda magazin teljes 1.része ITT tekinthető meg.

Hirdetés