Hirdetés
3x3

Tóth Orsolya utolsó másodperces találatával nyert a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Csütörtökön a szolnoki FIBA 3×3 U23 Nemzetek Ligája tornán a magyar válogatott Tóth Orsolya utolsó másodperces találatával fordulatos mérkőzésen 15-14-re legyőzte Szlovákiát.

Válogatottunk Herman Alíz, Takács Emese, Tóth Orsolya és Varga Eszter összeállításban szerepel a csütörtöki tornán. Szerencsére az időjárás nem szólt közbe. Elkezdődhetett szabadtéren a játéknap. Igaz a nagy szél megnehezítette a csapatok életét. Tóth Orsolya betörése után 1-0-s előnyre tettünk szert. A folytatásban Varga Eszter 1+1-es megoldását követően pedig már 3-0-ra vezettünk. Ezt követően rendezte sorait Szlovákia és az első megszakításhoz érkezve egyenlítettek.

Visszatérve a pályára Varga Eszter találatával 4-3-nál újra a mieink jártak előrébb. A mérkőzés feléhez érkezve Varga ismét betalált, amivel 5-3-ra módosult az állás. A szlovákok kevesebb, mint fél perc alatt 5-5-nél egyenlítettek. Varga azonban egy büntetővel 6-5-nél ismét vezetéshez juttatta a mieinket. Ez a legjobb pillanatban jött, hiszen még a második megszakítás előtt sikerült újra megszerezni a vezetést. Miután visszaérkeztek a felek a pályára, Varga betörését követően 7-5-re mentünk. Hatalmas fordulatokat tartogatott az összecsapás, Szlovákia két duplával ugyanis 9-7-re fordított. Varga eredményesen játszott, ismét betalált kétszer, így 9-9-nél egyenlő volt az állás.

A szlovákok 10-9-nél magukhoz ragadták a kezdeményezést, de Tóth Orsolya három pontjával az utolsó két percbe érve 12-10-re fordítottunk. Egy duplával a szlovákok egyenlítettek, de Varga Eszter jó helyzetfelismeréssel erre azonnal válaszolt, amivel 13-12-re a mieink vezettek. Az utolsó percbe fordulva 14-13-nál újra a szlovákok jártak előrébb. Többször támadtak az egyenlítésért a mieink és 11 másodperccel a vége előtt Varga révén ez sikerült is. A rendes játékidő végéhez közelítve mindkét csapatnak volt egy-egy támadása. Az utolsót a mieink vezették és a dudaszó pillanatában Tóth Orsolya találatával 15-14-es sikert arattunk.

Eredmény

Magyarország – Szlovákia 15-14

Hirdetés