Hirdetés
Európa

Tovább bonyolódik a helyzet: mégsem lesz USK Praha – Famila Schio mérkőzés:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdődnek a női kosárlabda Euroliga negyeddöntő párharcai. Az USK Praha és a Famila Schio csatájának első felvonása, melyet a cseh fővárosban bonyolítottak volna le, elhalasztásra kerül.

Az USK Praha a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a cseh Egészségügyi Minisztérium tiltó rendelete miatt nem rendezheti meg a mérkőzést. Ezt a felszólítást továbbították a FIBA-nak, mely végül törölte a játéknap programjából az összecsapást.

Az USK Praha és a Famila Schio vezetése, illetve a FIBA nem volt könnyű helyzetben ezen párharc kapcsán. A koronavírus járványtól Európában legjobban sújtott Olaszországban április 3-ig minden sportrendezvényt betiltottak. Ugyanakkor ez a tiltás a nemzetközi kupameccsekre nem vonatkozott. A Famila Schio is Amszterdam érintésével elutazott Prágába lejátszani a találkozót.

Csehországban a 100 főnél nagyobb tömegrendezvényeket korlátozták, így zárt kapuk mellett bonyolították volna le az összecsapást. Az USK Praha már kedden kapott olyan tájékoztatást a minisztériumtól, amely nem javasolta a mérkőzés lebonyolítását. Ezt továbbították a FIBA-nak, de a nemzetközi szövetség ebben nem lépett. Szerdán 13 órakor azonban már megkerülhetetlen tiltó rendelet érkezett.

Fotó: uskbasket.cz

Hirdetés