Hirdetés
Archivum

Tovább erõsödik a Galatasaray:

:

Hirdetés

A Fenerbahce mellett a Galatsaray is nagybevásárlást tart idén nyáron. A Török Bajnokág második legjobb csapata a héten négy játékos érkezését jelentette be. Az isztambuliak nemcsak tengerentúli klasszisokkal, hanem európai kosarasokkal is számolnak.

A legnagyobb európai fogásuk kétségkívül Gintare Petronyte megszerzése. A litván játékos az elmúlt szezonban Európa Kupa gyõzelemhez segítette a görög Sony Athinaikos gárdáját, ahol a második számú kupasorozatban 9,7 pontot és 6,6 lepattanót átlagolt. A litván játékos hazája válogatottjában is bemutatkozott, a tavalyi EB-n 10,2 ponttal és 6,8 lepattanóval segítette hazája nemzeti csapatát. Gintare Petronyte-t 2008-ban a FibaEurope a legjobb utánpótláskorú játékosnak választotta.

A litván mellett két megbízható török játékos is elkötelezte magát a Galatasarayhoz, Ceyda Kozluca és Melek Bilge. A kettes poszton bevethetõ Kozluca 1 éves szerzõdést írt alá, míg a 194 cm magas center, Bilge játékára 5 éven át számítanak.

A törökök természetesen az amerikai kontingensüket is megerõsítették. Monquie Curry személyében az Orenburggal Európa Kupa döntõig menetelõ játékost szerzõdtettek. Curry jelenleg a Chicago Sky gárdáját erõsíti a WNBA-ben, ahol 10,7 pont és 4,2 lepattanó az átlaga.

Hirdetés