Hirdetés
Archivum

Tovább erõsödik a Kurszk:

:

Hirdetés

Tovább erõsödik a Dinamo Kurszk együttese. A negyedik számú orosz csapat leigazolta Gunta Basko-Melnbardét.

Ha eddig nem számoltunk volna az éremesélyesek között az Orosz bajnokságban a Dinamo Kurszkkal, akkor a mai naptól kezdve ezt mindenképpen meg kell tennünk. A kurszkiak megszerezték az Európa-bajnokság után a lett válogatottságot lemondó és megfelelõ szintû csapatot eddig nem találó Gunta Baskót.

A kontinenstornát követõen megházasodó klasszis a szezon elsõ felét hazájában a TTT Riga színeiben töltötte, ahol a lett bajnokságban 20.6 pontot, a Balti Ligában pedig 20.3 pontot átlagolt. Basko úgy írt alá a súlyos anyagi gondokkal küzdõ és ezért az Euroligáról is lemaradó rigai alakulathoz, hogy kedvezõbb ajánlat esetén bármikor távozhat.

A Kurszk eddig kiválóan szerepel az idei évadban. Az Európa Kupában veretlenül menetelnek, míg az Orosz bajnokságban 11 forduló után 9 gyõzelemmel és 2 vereséggel a tabella 3. helyén állnak megelõzve az Euroligában szereplõ Orenburgot.

Basko a héten érkezik Kurszkba, de várhatóan a Horizont Minszk elleni Európa Kupa nyolcaddöntõ visszavágóján még nem szerepel új csapatában. A nyolcaddöntõ visszavágója formalitásnak tûnik, az elsõ mérkõzést 82-55-re nyerte Minszkben az orosz együttes.

Hirdetés