Hirdetés
Archivum

Tovább erõsödik a Lyon:

:

Hirdetés

Komolyan gondolja a szintlépést a Tony Parker által tulajdonolt Lyon ASVEL együttese. A klub szerzõdtette a francia nõi kosárlabda jelenlegi legnagyobb feltörekvõ csillagát Marine Johannes-t.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Az Euroligában a Bourges színeiben extra szezont teljesítõ és ott két egyéni elismerést is begyûjtõ 24 éves, 177 cm magas Johannes három évre írt alá a Lyon-hoz. A játékos karrierje teljesen új dimenzióba került idén, a napokban lett hivatalos, hogy a WNBA-ben a New York Liberty-nél próbálhatja ki magát.
 

Az Euroligát megcélzó és ott is eredményes szereplést tervezõ Lyon rendkívül erõs lesz a következõ szezontól. A múlt héten jelentették be, hogy a másik nagy hazai riválistól, a Lattes Montpellier-tõl is megszereztek egy válogatott kulcsembert. A nemzeti csapat centerét Helena Ciak-ot szerzõdtették szintén három évre. Ezen felül már akkor Julie Allemand hosszabbítását is kommunikálták.

A klub elnöke Tony Parker a Progres címû lapnak nyilatkozott a nõi kosárlabdával kapcsolatos terveirõl. Ebben elárulta, hogy Allemand mellett az idei keret teljes váza hosszabbított már vagy a következõ hetekben hosszabbítani fog az elõzetes egyeztetések alapján. Ez azt jelenti, hogy Ingrid Tanqueray, Paoline Salagnac, Kendra Chery, Alysha Clark, Michelle Plouffe, Marième Badiane, Fatimatou Sacko és Clarissa Dos Santos is elkötelezte magát a folytatás mellett. Közülük a napokban Plouffe és Tanqueray maradását már hivatalossá tették.

Hirdetés